Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2008

L'Ajuntament de VNG crea l'Institut Municipal d'Eduació i Treball, IMET

Presentació de l'IMET amb l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs    Presentació de l'IMET amb l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs

El nou organisme ha de permetre planificar, dirigir i gestionar de forma conjunta l'educació, la formació i l'ocupació al municipi

L'Ajuntament de VNG va acordar en el ple del passat dilluns la creació de l'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET. Aquest nou organisme permetrà planificar, dirigir i gestionar de forma conjunta l'educació, la formació i l'ocupació a VNG, treballant des d'una visió integral.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la regidora d'Educació i Treball, Adolescència, Infància, Gent Gran i Equitat, Míriam Espinàs, han explicat avui en roda de premsa els detalls d'aquest nou organisme. Segons ha manifestat Joan Ignasi Elena, l'IMET ha de permetre fer millor la feina, amb més capacitat per assumir competències, aglutinant l'oferta d'ensenyaments postobligatoris, oferint una finestreta única, fent un manteniment centralitzat de les escoles i optimitzant recursos.

A banda, la regidora Míriam Espinàs ha dit que l'IMET neix amb l'objectiu de coordinar estratègies per fer front als nous reptes de futur que la societat planteja. Per Espinàs, amb aquest nou organisme l'Ajuntament disposarà d'una organització que englobi totes les polítiques educatives del municipi, coordini les estratègies educatives i les estratègies laborals i que assumeixi més responsabilitats i sigui administració educativa. La regidora ha posat de relleu que a tot Catalunya no hi ha cap organisme que uneixi educació i treball, tot i que aquesta unió ja és una tendència.

Tant l'alcalde com la regidora han destacat i agraït l'acord, el comprimís i el suport que aquest nou organisme té per part de les persones implicades en la seva creació i el seu desenvolupament.

Englobar les polítiques educatives del municipi
L'IMET serà el paraigua on hi tingui cabuda tot el que fa referència al món educatiu i formatiu de VNG, fent que hi hagi una relació més estreta i coordinada entre les diverses etapes educatives i formatives per les quals passen les persones al llarg de la seva vida. 

Així, englobarà a la regidoria d'Educació, el Centre de Formació Ocupacional la Paperera, l'Escola municipal de Música Mestre Montserrat, l'Escola Municipal d'Art i Disseny, el Campus Universitari de la Mediterrània i la UPC.


Coordinar de les estratègies educatives i les laborals
És imprescindible que hi hagi un apropament entre mercat laboral i formació, i que hi hagi una formació continuada de les persones, un cop entren a formar part del mercat de treball. De fet, cada cop més, les empreses consideren la formació continuada del seu personal com un actiu a valorar. En aquest sentit, la innovació empresarial ha d'anar de la mà de la innovació en el sistema educatiu.

Des de l'IMET es pretén impulsar accions de tipus formatiu específiques per a aquest col·lectiu i fer un treball transversal que permeti trobar solucions concretes a cada situació. Conèixer la demanda de llocs de treball permetrà orientar els joves en aquelles professions amb més futur i amb més possibilitat d'inserció laboral.

Assumir més responsabilitats
La creació d'aquest nou organisme, doncs, ha de permetre gestionar des de la proximitat aquelles qüestions relatives al món educatiu i laboral que més preocupen a la ciutadania.

L'IMET, com a únic òrgan a la ciutat que gestionarà l'educació, la formació, l'orientació i l'ocupació de forma integral, podrà complir amb els reptes d'una societat que hores d'ara té una gran tasca per endavant, tant si parlem d'educació com si parlem de treball qualificat.

A les portes que s'aprovi la nova Llei Catalana d'Educació, que permetrà als ajuntaments assumir més competències en matèria d'educació, la Generalitat està portant a terme una prova pilot amb vuit municipis de tot Catalunya. Aquests municipis seran pioners en assumir més responsabilitats en l'àmbit educatiu. Vilanova i la Geltrú n'és un d'ells.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00