Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2016

Torna la Nit dels Museus dissabte 21 de maig

La Nit dels Museus s'ha presentat en roda de premsa     La Nit dels Museus s'ha presentat en roda de premsa

Els cinc museus de Vilanova i la Geltrú se sumen per quart any consecutiu a aquesta iniciativa europea oferint una programació especial per a aquesta nit adreçada a tots els públics

Dissabte 21 de maig se celebra a tota Europa la Nit dels Museus. A Vilanova i la Geltrú, sota el lema "Una nit, cinc museus per visitar", la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Art Contemporani LA SALA, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, obriran un any més les seves portes de nit per a celebrar conjuntament aquesta festa.

L'activitat està coordinada per la Regidoria de Cultura a través de l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, i se celebra amb motiu del Dia Internacional dels Museus (dimecres 18 de maig), a iniciativa del Comitè Internacional dels Museus, promoguda pel Consell d'Europa amb l'objectiu de sensibilitzar al gran públic respecte al paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

La Nit dels Museus es va presentar dimecres en roda de premsa, amb la intervenció dels representants dels 5 museus de la ciutat. La regidora de Cultura, Teresa Llorens, va destacar que "es tracta d'una aposta decidida de la ciutat, per fer que la ciutadania estigui més a prop dels equipaments, posant a l'abast de tothom el nostre patrimoni i la nostra història, tan lligada al segle XIX".

Els cinc museus de Vilanova i la Geltrú se sumen per quart any consecutiu a la celebració oferint una programació especial per a aquesta nit adreçada a tots els públics, i allargant el seu horari habitual de tarda fins a la 1 de la matinada.
Dimecres 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, els museus faran jornades de portes obertes. I durant tot el cap de setmana ampliaran horaris i oferiran visites i activitats.

La programació de la Nit dels Museus inclou actuacions musicals a cadascun dels equipaments gràcies a la col·laboració de les tres escoles de música de la ciutat: l'Escola Municipal - Conservatori de Música Mestre Montserrat, l'Escola de Música Freqüències i l'Escola Musicàrea.

Per donar el tret de sortida a la Nit dels Museus i a les diverses actuacions musicals previstes, l'orquestra simfònica de l'Escola – Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, dirigida per Francesc Serra, durà a terme un concert inaugural a les 18.30 h al Jardí de Can Papiol.

Com a novetat enguany, es faran diverses intervencions artístiques sota el títol de "-ions". 10 artistes establerts a Vilanova, capitanejats per Joan Nadal, presentaran un seguit de creacions, instal·lacions, intervencions i reflexions que es podran observar i visitar durant la celebració de la Nit dels museus, i fins diumenge 5 de juny. Els artistes que intervenen són Esther Sampietro, Sònia Martínez, Montse Virgili, J.M. Pinyol, Joan Nadal, Iol Bernadó, Xavier Pascual, Pau Pinto, Mònica Guilera i Tim Johnson.

Un any més, la Nit dels Museus comptarà amb un concurs. Les persones que visitin els cinc museus durant tot el cap de setmana entraran en el sorteig de 2 abonaments al Festival Vida, 2 xecs de 25 € vàlids a les botigues de Viu Comerç, 2 invitacions per fer caiac i snorkel per cortesia d'Estació Nàutica, un àpat per a 2 persones per cortesia de El Giraldillo i el Gremi d'Hostaleria i Restauració de VNG, i 4 lots de llibres dels museus. Per participar en el sorteig caldrà entregar a la recepció d'un dels museus el programa que s'ha editat per difondre l'activitat, prèviament segellat per tots els centres. Aquesta butlleta es podrà recollir als museus de la ciutat o bé descarregar de les seves webs, i també es podrà trobar a l'oficina de turisme, biblioteques i altres punts de la ciutat. Es podrà segellar i entregar als museus des del 18 de maig fins al diumenge 22 de maig.

La programació també es podrà consultar a les webs dels respectius centres i a les xarxes socials, on la Nit dels Museus tindrà un ampli seguiment. Per això es convida tothom a participar-hi, fer fotografies, i compartir-ho amb els hashtags #nitmuseusvng i #DIM2016

Podeu consultar els horaris d'obertura dels dies dimecres 18, dissabte 21 i diumenge 22 de maig, i totes les activitats de la Nit dels Museus en aquest dossier de premsa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00