Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2012

Contactes empresarials i amb estudiants, centren la participació de VNG en el GAMELAB 2012

Pròximament hi haurà una trobada amb l'Institut d'Empreses Cutlurals, que depèn del conseller Ferran Mascarell      Pròximament hi haurà una trobada amb l'Institut d'Empreses Cutlurals, que depèn del conseller Ferran Mascarell

El conseller de Cultura Ferran Mascarell va visitar ahir l'estand de l'EMAID-Neàpolis, en el seu recorregut pel recinte.

La Fira Internacional del Videojoc i l'Oci Interactiu, Gamelab, continua oberta al recinte de Fira de Barcelona fins aquest diumenge. L'Escola Municipal d'Art i Disseny, EMAID, i l'Espai de la Tecnologia i les Idees, Neàpolis, hi són presents per donar a conèixer l'oferta formativa i de negoci amb què compta Vilanova i la Geltrú. No en va, la capital del Garraf disposa de l'únic cicle formatiu de grau superior de titularitat publica que hi ha a Catalunya en l'àmbit dels Videojocs i entorns virtuals. A més, Neàpolis, des del seu espai co-work compta ja amb empreses del sector que des de la nostra ciutat desenvolupen i creen jocs relacionats amb la salut, com és el cas d'Essilex Games.
 
Durant la jornada d'ahir dijous, la primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, va ser present al Gamelab i va mantenir diferents trobades amb empreses del sector. Segons ha afirmat Ariadna Llorens, "Neàpolis i l'EMAID han portat Vilanova i la Geltrú a la fira més important del sector. Una fira que té una part professional, on el més importat són els contactes de negoci amb els empreses assistents a la fira, però que també està oberta al públic". Aquest darrer aspecte, segons insisteix la regidora d'Educació i Societat del Coneixement, també "és cabdal per nosaltres perquè tenim l'oportunitat de captar nous estudiants per al cicle formatiu que realitza l'EMAID de VNG". 

Ahir també va ser present al Gamelab el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, qui va interessar-se per la feina que es desenvolupa des de la capital del Garraf en l'àmbit tecnològic i més concretament en relació als entorns virtuals. De fet Neàpolis ja té presència en l'Institut Català de les Indústries Culturals, depenent de la conselleria de Cultura de la Generalitat, per tal de desenvolupar i col·laborar en projectes de creació i disseny de videojocs i e-lerarning. 

Contactes empresarials
Un dels objectius a l'hora de participar en el Gamelab és establir contactes entre els estudiants i desenvolupadors que hi assisteixen i les empreses que hi participen. En aquest sentit per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú era important du a terme una xarxa de contactes amb empreses en les quals l'alumnat del cicle formatiu de videojocs de l'EMAID pugui fer les pràctiques i establir vincles amb les borses de treball que tenen aquestes organitzacions. A banda, també es pretén que siguin les mateixes empreses les que facin una demanda explícita de quina és la formació especialitzada que els interessa, per tal que l'escola municipal pugui fer la formació adient.
 
Un altre dels objectius ha estat donar a conèixer l'espai cowork de Neàpolis com a espai idoni per a la implantació de noves empreses audiovisuals i de disseny a VNG i fer possible que alumnes actuals d'aquest cicle formatiu, utilitzin l'estand vilanoví per fer contactes amb les empreses de la fira.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00