Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/10/2014

Neus Lloveras destaca el paper de la Universitat en el desenvolupament del territori

Inauguració del curs de l'EPSEVG   Inauguració del curs de l'EPSEVG

El campus de la UPC de VNG va inaugurar ahir el nou curs, que comença amb més de 1.400 alumnes

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va reiterar ahir al migdia l'orgull que és per a la ciutat comptar amb la universitat, durant l'acte d'obertura del curs 2014-2015 de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria (EPSEVG). L'alcaldessa va aprofitar la presència del director del centre universitari, Frederic Vilà, i del president de l'ADEG, Jordi Solé Tuyà, com a pronunciant de la lliçó inaugural, per manifestar la necessitat d'una relació estreta entre universitat, empresa i administració per al desenvolupament del territori. L'acte va comptar també amb la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens, el vicerector de la UPC Joan Puigdomènech i el secretari general de l'ADEG, Isidre Also.

A l'EPSEVG "tenim el talent per nodrir les empreses de la ciutat", va afirmar Neus Lloveras, qui va recordar justament que la qualitat formativa dels habitants de la comarca és un dels grans valors amb què compta. "El que comença aquí a la universitat, la formació i la recerca, acaba desenvolupant-se en el món industrial, a les empreses", per això, va mantenir, en aquests moments és especialment necessari activar la relació entre el centre universitari i l'empresariat, amb el suport de l'Ajuntament.

Un curs amb bones perspectives

Precisament el director de l'EPSEVG, Frederic Vilà, va apuntar la relació amb l'empresa com un dels eixos estratègics del centre, en el qual s'està treballant de fa uns anys, fins al punt que s'ha aconseguit actualment que tots els alumnes que ho desitgin puguin exercir pràctiques remunerades en alguna empresa durant la carrera. "La universitat ho retorna amb personal ben format per al dia de demà", va afirmar.

Per a Vilà, el curs comença "amb bones perspectives", amb l'ocupació del 94% de les places ofertades, la qual cosa es tradueix en 1.408 alumnes matriculats, un centenar més que fa dos anys. El director va senyalar com a repte de futur la voluntat de ser un referent internacional en l'àmbit de l'enginyeria i també l'aposta per mantenir la qualitat de la recerca i la innovació tecnològica del centre.

L'acte inaugural va servir per presentar la memòria del curs passat i per dedicar reconeixements als alumnes amb bons expedients acadèmics, als estudiants de secundària i primària que han obtingut millors resultats a les proves Cangur, al creador de la carpeta de la UPC d'enguany i als professors i personal que han complert 25 anys treballant a l'EPSEVG. L'obertura va comptar amb interpretacions musicals a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música Mestre Montserrat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00