Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2008

Attic'08 ha obert les seves portes amb activitats per a tots els públics

La inauguració de la fira s'ha fet amb un original invent  La inauguració de la fira s'ha fet amb un original invent

El tall de cinta, a càrrec de l'alcalde de VNG, ha anat acompanyat d'un original mecanisme per desplegar la catifa vermella

La Fira Attic'08, organitzada per l'Ajuntament de VNG i Stereonoise, ha estat inaugurat aquest migdia per l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena; acompanyat pel segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro; i l'inventor i director de la Fira, Pep Torres, així com nombrós públic. El tall de cinta ha anat acompanyat d'un original mecanisme que s'ha encarregat de desplegar una catifa vermella per donar la benvinguda a la fira, mentre la música del Faraday hi posava la banda sonora.

Attic'08, que se celebra des d'avui i fins al diumenge 29 de juny, s'ubica a l'Edifici de Neàpolis, a la rambla de l'Exposició 59 - 69, i a la zona verda de la part posterior, on hi ha la Dummy Zone, l'espai per jugar i per provar invents. Un dels atractius per als visitants és la zona Wii, on jugar i provar aquesta consola que ha revolucionat el mercat i l'exposició Nidea arrancarà un somriure com a mínim a tots els observadors, amb gadgets d'arreu del món que es podran veure a l'àtic del Neàpolis.

Les persones inventores participants conformen un catàleg amb 66 invents, d'entre el centenar que es poden veure a la fira, entre els quals destaquen el Kalzatines, un artefacte que permet posar-se les mitges i mitjons sense necessitat d'ajupir-nos; el Modular Star Chess, un taulell d'escacs per poder jugar fins a 6 jugadors en una mateixa partida; o dos jocs per aprendre els números i a llegir amb el sistema braile per ajudar a les persones discapacitades visuals.

Durant els dies de la fira se celebraran diferents ponències a l'auditori, amb una durada de 20 minuts cada una, i a càrrec de 16 ponents. També hi haurà altres activitats adreçades als expositors, com ara Tai-txi a la platja, sessions de risoterapia i la terrassa del Neàpolis, amb hamaques per gaudir l'estona que la fira romangui tancada al públic. També podran participar en la Idea Express, la proposta que permet als inventors vendre la seva gran idea en 5 minuts.

Al lliurament de premis del diumenge, 29 de juny, el premi Simpattic, que es votarà a través de SMS, sortejarà una consola Wii entre els participants que hagin votat aquesta categoria. També es lliurarà el premi del BIS, segons el criteri de Kane Kramer, l'inventor de l'Mp3, consistent en poder exposar de forma gratuïta al British Invention & Technology Show 2008 de Londres. 

Galeria d'imatges d'Attic'08
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00