Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/01/2011

L'exposició Gegants, per Iakare, a la biblioteca Joan Oliva

    Gegants grans de Vilanova Gegants grans de Vilanova

La mostra s'inaugura aquest dimarts i es podrà visitar fins el 22 de gener

La biblioteca municipal Joan Oliva acull una exposició sobre gegants de l'artista vilanoví Sergi Salvó, que té per sobrenom Iakare. La mostra es podrà veure a partir d'aquest dimarts, 11 de gener, i fins el 22 d'aquest mateix mes, en els horaris habituals de la biblioteca.

Iakare presenta, de forma molt original, la cultura festiva i tradicional de les cercaviles de gegants. L'artista vilanoví treballa les seves figures en paper maixé. Amb aquesta tècnica pot realitzar peces de gran realisme, com la d'un bastoner amb un ull morat a causa d'un cop de bastó.

Relacionat amb aquesta activitat aquest dissabte, 15 de gener, els gegants grans de Vilanova visitaran l'exposició per veure com han quedat els seus dobles.

Sergi Salvó és l'autor dels vestits de la colla de Diables de la Collada. Aquesta exposició a la Joan Oliva no és la primera que fa aquest artista, ja que durant la passada Festa Major va exposar al Toc la reproducció de la cercavila del vot del poble amb tots els personatges que hi participen.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00