Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2010

El nou servei de neteja es presenta a les associacions de veïns

El Consell es va reunir al CC La Sardana El Consell es va reunir al CC La Sardana

En una trobada ahir a la tarda, el govern municipal va explicar els aspectes tècnics i de benefici ambiental que comportarà la seva posada en marxa

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va presentar ahir dijous el nou servei de neteja viària i recollida d'escombraries en el Consell Municipal d'Associacions de Veïns, reunit al Centre Cívic La Sardana. El regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz, va exposar que el recent contracte amb l'empresa SUFI optimitza els recursos i n'aporta de nous, tant humans com tècnics. L'entrada en funcionament del nou servei, que es veurà d'aquí a uns dies, s'acompanyarà d'una campanya de sensibilització sobre la importància de reciclar.

A banda dels serveis regulars com la neteja o recollida d'escombraries, la concessionària SUFI s'ocuparà també d'altres tasques puntuals, com l'eliminació de pintades o la neteja mecànica de platges. Segons el Juan Luís Ruiz, aquest fet "permetrà alliberar personal de la Unitat de Serveis Municipals", que podrà desenvolupar altres funcions. El regidor va informar els representants veïnals de la renovació de la flota mecànica, amb 49 vehicles, i de tot el parc de contenidors, que en seran 1.900 i totalment accessibles.

Pel que fa a la campanya de sensibilització, la segona tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, va remarcar que "no es parteix de zero, val la pena destacar la feina que s'està duent a terme, per exemple, a les escoles des de l'Agenda 21 Escolar". Segons dades municipals, els anys 2008 i 2009 ha disminuït lleugerament el volum de brossa recollit a la ciutat respecte d'anys anteriors. La presentació va comptar també amb tècnics de l'empresa SUFI, que s'han compromès a implantar les ISO (certificats de qualitat) ambientals en tot el seu servei.

Els membres de les associacions de veïns van preguntar sobre els punts conflictius de recollida de brossa, el mal ús dels contenidors, la neteja dels torrents i la campanya de sensibilització. Els responsables municipals van explicar que amb els nous contenidors, la capacitat de recollida augmenta entre un 50 i un 60%, que es faran accions específiques adreçades als comerços perquè recullin adequadament el cartró i que hi haurà una línia telefònica perquè la ciutadania pugui notificar qualsevol problema. El nou servei disposarà d'una unitat per actuar en aquells llocs on hi hagi incidències i d'una oficina d'atenció als usuaris i usuàries. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00