Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2012

Hora del conte especial de Festa Major a la Biblioteca Cardona Torrandell

Els contes de Vilanova i la Geltrú Els contes de Vilanova ila Geltrú

La narració d'"El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova" anirà acompanyada d'un taller per a nens i nens a partir de 3 anys

El dimecres 1 d'agost, a les 12 h, la Biblioteca Armand Cardona acollirà l'hora del conte especial Festa Major: El Drac de la Geltrú i el naixement de la Vila Nova, a càrrec del seu autor Vicenç Aguado i amb la col·laboració d'Elisabet Arnó.

A continuació es realitzarà el taller El retallable del Drac de la Geltrú, una activitat adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys.

Aquesta obra pertany al llibre Els contes de Vilanova i la Geltrú de Vicenç Aguado i Cudolà i amb il·lustracions d'Agustí Vidiella i Bessa. Els contes de Vilanova i la Geltrú és un recull de narracions que tenen com a fil conductor la ciutat de Vilanova i la Geltrú a través de cinc llocs emblemàtics: l'antiga vila de la Geltrú amb el seu llegendari drac, el far de la platja i la barca d'en Víctor Rojas, el poblat ibèric de Darró i la lluna, la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i la seva mòmia Nesi, així com el campanar de l'església de Sant Antoni Abat i l'àngel negre. Mitjançant aquesta obra es vol aproximar els més joves a la història, les tradicions i el folklore de la nostra ciutat i, alhora, ser un guiatge interessant per als més grans, que poden redescobrir elements característics del seu paisatge quotidià. Fins i tot per al visitant i el nouvingut que no coneix la ciutat, pot ser un bon pretext per fer-ho.

En els contes es fa volar la imaginació, incorporant llegendes, misteris i aventures, però també hi ha al darrera una completa documentació que vol donar una major credibilitat als relats i aproximar-nos a la nostra història.

Vicenç Aguado i Cudolà, professor de Dret administratiu a la Universitat de Barcelona, és un acreditat catedràtic amb un ampli ventall de publicacions en la seva especialitat. Apassionat de Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf, va ser el guanyador de la primera edició del Premi Negroliva convocat per la Biblioteca Joan Oliva amb el relat curt El misteri dels escuts de la plaça de la vila que publicarà l'editorial Alrevés en el llibre Crims.cat 2.0. El llibre de contes ha estat publicat per l'editorial El Cep i la Nansa i va aconseguir el finançament mitjançant el micromecenatge (també conegut com a crowfunding) a través de la pàgina web Verkami.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00