Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2008

VNG organitza la 3a Setmana de la Prevenció

   La 3a Setmana de la Prevenció se celebrarà del 26 al 30 de maig La 3a Setmana de la Prevenció se celebrarà del 26 al 30 de maig

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància d'aplicar la prevenció a tots els àmbits laborals i del dia a dia.

Del 26 al 30 de maig se celebra a Vilanova i la Geltrú la 3a Setmana de la Prevenció, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de VNG; el Gremi de Constructors del Garraf; la Fundación Laboral de la Construcción Catalunya i els sindicats CCOO i UGT.

El Regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro, ha explicat que durant La Setmana de la Prevenció "es realitzaran diverses activitats, jornades i xerrades amb l'objectiu de conscienciar tots els àmbits de la ciutadania de la importància d'aplicar la cultura de la prevenció en totes les activitats laborals".

Per aquest motiu, el Regidor ha recordat que l'organització d'aquesta trobada compta amb la col·laboració i participació de tots els agents implicats en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals.

Un d'aquests agents és el Gremi de Constructors del Garraf. El seu president, Tomás Gràcia ha valorat molt positivament la tercera edició d'aquesta iniciativa pionera a tot l'estat, i ha destacat la tasca que empresaris, sindicats i institucions realitzen per garantir la defensa de l'empresa i del seu treballador.

La presentació de la 3a Setmana de la Prevenció també ha comptat amb l'assistència del president de la Fundación Laboral de la Construcción, Emilio Gómez, que s'ha mostrat satisfet pel fet de ser referent a tot l'estat en l'àmbit de la prevenció. Gómez ha explicat que un dels seus objectius és poder reduït la sinistralitat laboral en el sector de la construcció, però sobretot aconseguir sensibilitzar la població de la importància d'eradicar aquesta problemàtica.

Entre els temes que s'abordaran en aquesta 3a Setmana de la Prevenció hi ha les ponències sobre la llei de subcontractació; la responsabilitat d'empresaris i treballadors en matèria de prevenció i la prevenció de riscos laborals en el conveni col·lectiu del sector de la construcció. A banda també hi haurà activitats adreçades a la ciutadania, com els cursos de conducció segura i eficient; les jornades de prevenció en els transport escolar i les activitats més específiques per al sector de la construcció.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00