Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2014

Neàpolis acull del 28 al 30 de novembre l'Startup Weekend Garraf

Es tracta d'una experiència de suport a l'emprenedoria des del cooperativisme

Del 28 al 30 de novembre, Neàpolis acollirà a Vilanova i la Geltrú l'Startup Weekend Garraf. Es tracta d'una trobada d'un cap de setmana on intervenen persones de diferents perfils i activitats - programació, disseny, àrees socials, cultural, màrqueting, desenvolupament de productes, etc – entusiastes de l'emprenedoria. L'Startup Weekend Garraf té com a objectiu l'impulsar iniciatives emprenedores per tal de desenvolupar-les com a activitat econòmica. Es tracta d'un esdeveniment on persones emprenedores amb diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament per tal de desenvolupar al màxim el model de negoci de la pròpia idea empresarial o la d'un altre participant.

L'Startup Weekend Garraf s'organitza al voltant d'un programa però no seguirà una agenda tancada. En termes generals l'objectiu és llançar una Startup en un cap de setmana. Normalment durant aquestes experiències es formen entre sis i deu projectes al llarg de les tres jornades. L'Startup Weekend Garraf és una iniciativa impulsada per Node Garraf, Agencia de Desenvolupament; l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la direcció tècnica de Calidoscoop SCCL. Podeu trobar més informació de la proposta a http://www.nodegarraf.cat/index.php?id=411

Pel regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, aquesta proposta "és una clara mostra de suport a l'economia cooperativa. Estem treballant amb diferents iniciatives, conjuntament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que volen fer difusió i sensibilització del model cooperatiu i, a la vegada, dur a terme accions, com aquesta, per donar suport en aquest cas als emprenedors que tenen l'oportunitat de testar la seva idea amb més garanties." Per Ramon Llenas, de Node Garraf, "es tracta de racionalitzar l'emprenedoria perquè té un problema d'explotació. El projecte vol acompanyar a l'emprenedor durant un temps determinat i posar les coses fàcils". Per Anna Álvarez, de Calidoscoop SCCL, una agència dedicada a la dinamització de l'economia social i cooperativa d'activitats d'emprenedoria; l'Startup Weekend Garraf és "una manera d'aixecar projectes i captar les idees del territori per accelerar-les. Arribes amb una idea i pots sortir amb un projecte i fins i tot amb socis i finançament."

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00