Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/09/2009

Avui s'inicien els Cicles Formatius de Grau Superior de l'Escola Municipal d'Art i Disseny

L'EMAID serà un centre pioner arreu de l'estat   L'EMAID serà un centre pioner arreu de l'estat

La principal novetat és l'estrena del cicle d'Il·lustració, Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals, pioner a l'estat. Durant l'estiu s'han realitzat diverses obres de millora i manteniment a l'escola

L'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú donarà el tret de sortida, aquest matí, als cicles formatius de grau superior que ofereix el centre. La principal novetat formativa del curs 2009/2010 és el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració, Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals. Amb aquest curs, l'escola municipal esdevindrà l'únic centre públic de l'estat espanyol en el qual s'impartirà aquest nou cicle.

Aquesta nova oferta formativa culmina un llarg i intens treball de les regidories d'Educació i de Desenvolupament Local i de l'espai Neàpolis. Així s'inicia un projecte global que té per objectiu obrir noves perspectives socioeconòmiques per a la ciutat. La proposta de curs centralitza i catalitza la primera fase de les estratègies públiques que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té previst aplicar sobre els nous models econòmics a incorporar a la ciutat, com són els nous medias: videojocs, cinema digital, televisió per internet (tvip) o Tv mòbil, entre d'altres.

Des del consistori vilanoví s'ha apostat de manera decidida per oferir aquest nou curs després de realitzar una diagnosi de les necessitats educatives, socials i laborals de la comarca i de mantenir diferents contactes amb empreses del sector i diverses universitats catalanes.

El cicle té una durada de 1.950 hores, dividides en dos anys, i expedirà la titulació de Tècnic Superior en Il·lustració: Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals. Així doncs, des de l'EMAID es formaran professionals del disseny de videojocs i aplicacions interactives amb capacitat de respondre de manera eficaç a les necessitats i potencialitat de la demanda del sector, que genera un important volum econòmic i obrirà noves portes al món laboral a molts joves.

Actualment, l'escola municipal ja compta amb un total de 25 alumnes matriculats en aquesta nova formació respecte les 30 places que s'ofertaven, xifra que demostra la bona acollida per part dels estudiants. Les persones interessades en ocupar alguna d'aquestes 5 places vacants poden matricular-se, fins el proper 5 d'octubre, a l'EMAID.

En aquest sentit, els alumnes que inicien aquest nou i pioner cicle gaudiran d'una sortida professional molt àmplia que va des del disseny de videojocs realitzat com a professional autònom o associat a una empresa relacionada amb la producció de videojocs i aplicacions interactives, fins a la producció de cinema i televisió, publicitat, disseny gràfic, aplicacions interactives i multimèdia i realització d'animacions i escenaris virtuals, entre d'altres.

El nou cicle de Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals té una relació directa amb altres cursos que es seguiran oferint enguany, com els Cicles Formatius de Grau Superior de Gràfica Publicitària i de Projectes i Direcció d'obres de Decoració (PIDOD), fet que possibilita a l'EMAID oferir als seus alumnes una formació transversal i completa a partir de la combinació d'aquests ensenyaments. A més, el centre ofereix també el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Autoedició, que ja s'ha iniciat aquesta setmana.

La oferta de l'EMAID es complementa amb diversos taller adreçats tant a infants (de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys), com a adults, on hi ha les especialitats de còmic i il·lustració, pintura, dibuix artístic, ceràmica, tall i confecció (moda), fotografia, fotografia digital, vídeo digital, disseny assistit per ordinador (Autocad), animació digital, gravat i estampació i el curs preparatori a cicles formatius d'Art i Disseny.

Instal·lacions millorades
Les instal·lacions de l'Escola Municipal d'Art i Disseny s'han vist millorades gràcies a les obres de manteniment i millora que s'han dut a terme al llarg de l'estiu. Així doncs, el centre municipal estrena dues noves aules, en una de les quals s'impartirà el nou cicle d'Il·lustració, Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals, que han estat dissenyades pels professors de la mateixa escola. També s'ha dut a terme la reforma dels sanitaris així coms la instal·lació d'aire condicionat i calefacció.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00