Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2010

Es reuneix el Comité d'Avaluació i Seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic

La sessió de treball del Comité de Seguiment  s'ha fet a la Sala de Comissions La sessió de treball del Comité de Seguiment s'ha fet a la Sala de Comissions

En aquesta quarta reunió s'ha fet un repàs del treball dut a terme durant el darrer any

El Comité d'Avaluació i Seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA) ha celebrat aquest matí la seva sessió de treball anual per repassar l'evolució durant el darrer any que han tingut els projectes englobats en la Llei de Barris.

L'acte s'ha celebrat a la Sala de Comissions de l'Ajuntament, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena; la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez; el regidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller; el secretari de la Delegació Territorial del Govern a Barcelona, Amand Calderó; el cap de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Ramon Botey, i la tècnica de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris, Montserrat Grau, així com representants d'associacions i entitats del barri.

Joan Ignasi Elena ha fet un repàs a la feina feta i ha volgut posar de manifestat "el gran treball que està duent l'equip humà que tira endavant el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic".

Per la seva banda, Xavier Oller ha exposat les diferents línies de treball amb què s'estructura el projecte "en el qual hi ha una incidència en l'àmbit urbànistic, però també social, econòmic i comercial".

La trobada ha servit per fer un repàs a l'estat dels treballs inclosos en el marc del PINA, tant a nivell de reurbanització de carrers com de l'activitat social que es porta a terme dins de la Llei de Barris. A banda de relacionar les accions dutes a terme durant el darrer any, des de l'àmbit social, com econòmic, com urbanístic, com de dinamització comercial, també s'han presentat els eixos previstos per a aquest 2010 en aquests mateixos àmbits.

Destacar, entre ells, la campanya de civisme que s'ha engegat al Nucli Antic, amb la voluntat d'informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre bones pràctiques de comportament cívics i contribuir a la millora de l'espai públic del barri, o el programa "Fem els deures" de reforç escolar, que té per objectiu compensar les deficiències socioeducatives que pateixen els infants de determinats col·lectius, l'"alfabetització en català", per millora la integració de les persones nouvingudes al barri i a la ciutat o el programa "Salut als barris", des del qual s'ha realitzat una prediagnosi de necessitats de salut al Nucli Antic.

A nivell de dinamització comercial, l'objectiu per al 2010 és doble: mirar de cohesionar els empresaris del Nucli Antic per la via de l'associacionisme i donar suport a les accions de promoció comercial i la posada en marxa d'accions puntuals que atreguin visitants al barri.

Quant a treballs urbanístic, s'iniciaran al llarg d'aquest any els darrers eixos que resten per fer, amb la qual cosa, la urbanització dels carrers arribarà al seu punt final, i amb el que s'haurà realitzat una nova pavimentació en aquests nous eixos, la instal·lació de nou enllumenat, l'adaptació de les cruïlles, el soterrament de contenidors i aconseguir un circuit pel Nucli Antic sense barreres, entre d'altres.

Ara que el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic entra en la seva fase final d'execució. "Volem seguir treballant en aquesta direcció i és per això" ha incidit l'alcalde de la ciutat "que hem presentat el barri de Baix-a-mar a la convocatòria d'enguany de la Llei de Barris"

Membres del Comité de Seguiment han visitat alguns dels treballs del PINA


Prèviament a la reunió, alguns dels membres del Comitè han fet una visita pel Nucli Antic, on han pogut veure les diferents obres finalitzades o en procés d'execució, com la plaça de les Neus, el carrer de Sant Pere, el carrer Major, la plaça de les Casernes o els treballs que s'estan duent a terme en la construcció del nou auditori de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00