Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2009

Es convoca vaga indefinida del servei de recollida d'escombreries a partir d'aquest 1 d'agost

   Els mercats i centres hospitalaris tindran els seus serveis minims, diferenciats de la resta Els mercats i centres hospitalaris tindran els seus serveis minims, diferenciats de la resta

Davant aquest anunci, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú articularà les mesures necessàries per garantir en tot moment la salubritat i la seguretat de la ciutadania

El comitè d'empresa de treballadors de la Companyia Catalana de Servicios, actual concessionària del servei de recollida de la brossa a Vilanova i la Geltrú, ha anunciat la convocatòria de vaga indefinida a partir del dissabte 1 d'agost, fruit del desacord que mantenen amb l'empresa en la negociació del seu conveni col·lectiu.

El regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz ha informat aquest matí de la situació tot manifestant el seu desacord amb la convocatòria, ja que per a l'Ajuntament "la vaga és legitima però del tot injustificable, primer pel procediment i manca de negociació, segon pel fet d'haver-se convocat coincidint amb l'inici de la festa major i d'un augment de visitants a la ciutat, i tercer, i no menys important per l'actual situació econòmica que viu el país".

Juan Luis Ruiz ha explicat que a banda d'una absoluta falta de negociació entre empresa i treballadors l'exigència d'aquests últims alhora de demanar un augment salarial del 25% és del tot injustificat. "En primer lloc perquè trenca l'equilibri econòmic del contracte que l'empresa té amb l'Ajuntament, en segon lloc per la situació econòmica, i en tercer lloc perquè creiem que la proposta de l'empresa és prou raonable per començar a negociar, tot i que també li atribuïm la seva part de culpa en aquest conflicte, tal i com ja els hi hem dit".

Acceptar les peticions dels treballadors implicarien, segons ha dit el regidor, "una rebaixa del servei i per tant acomiadaments, així com una ampliació del contracte amb l'empresa pel valor econòmic de l'increment. Dos aspectes que no pensem assumir".

Davant la convocatòria de vaga, i amb la voluntat de que es pugui garantir en tot moment la salubritat i la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, Juan Luis Ruiz ha explicat que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha pres la decisió d'articular mesures, dins el marc legal, que serveixin per pal·liar els efectes negatius de la vaga, com és la instal·lació de més de 150 contenidors de reforç en diferents punts de la ciutat, degudament senyalitzats, per tal que els ciutadans i ciutadanes que ho vulguin puguin anar a llençar-hi la seva brossa.

El regidor també ha dit que com Ajuntament exigiran el compliment dels serveis mínims per a la recollida del rebuig i de la fracció orgànica, que avui han de ser decretats per la Generalitat de Catalunya, i que en cas que no s'acompleixin adoptaran altre tipus de mesures.

Juan Luis Ruiz també ha volgut demanar a la ciutadania paciència i comprensió davant els efectes que pugui produir la vaga, i ha dit que "tot i que espero que no s'arribi a situacions desagradables, en cas que es produïssin l'Ajuntament vetllarà per garantir els drets que tenen tots els ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú".

Paral·lelament a la instal·lació dels contenidors, l'Ajuntament farà arribar a la població un seguit d'informacions i recomanacions que, entre d'altres, recorden l'afectació de la vaga. En concret no hi haurà servei de recollida de brossa de rebuig (contenidors verd i gris), de la fracció orgànica (contenidor marró), de paper (contenidor blau), així com tampoc funcionaran els serveis del Punt Net i de la Deixalleria mòbil.

També es recomana que es tingui especial cura en la separació dels residus, ja que això ajudarà a minvar l'impacte sobre la via pública. Els envasos (iogurts, llaunes, ampolles de plàstic, envasos de cartró...) es poden seguir dipositant als contenidors grocs, i els envasos de vidre als contenidors verds habituals. I es considera convenient que fins a la fi de la vaga es guardi a casa el paper i el cartró.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00