Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/07/2016

Visita als casals d'estiu

Gisela Vargas, Neus Lloveras i Blanca Albà han gaudit de les activitats preparades per als infants      Gisela Vargas, Neus Lloveras i Blanca Albà han gaudit de les activitats preparades per als infants

L'alcaldessa i les regidores de Serveis Socials, Infància i Adolescència visiten els nens i nenes d'alguns dels casals que s'ofereixen a Vilanova i la Geltrú

Un cop acabat el curs escolar, als infants i joves de la ciutat se'ls obre la possibilitat de realitzar tot un seguit d'activitats centrades en el lleure i l'esport. Una àmplia i variada oferta que inclou 24 casals i 21 campus esportius, així com colònies, campaments o rutes per a les vacances d'infants i adolescents.

Com ja és habitual durant els darrers anys, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut visitar alguns dels casals i campus que es fan a la ciutat, acompanyada de la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas i de la regidora de Joventut, Gent Gran, Infància, Adolescència i Esports, Blanca Albà.
La primera visita l'han fet als nens i nenes que estan realitzant el casal d'estiu a l'escola Canigó, gestionat per l'empresa Sensación activa. Un casal per a infants de P3 fins a 6è de primària, en el que enguany el centre d'interès gira al voltant de "Happy Power i les aventures a Wizard School", que els proposa nous reptes cada setmana.

Tot seguit, l'alcaldessa i les regidores s'han desplaçat a les instal·lacions del Club Nàutic per visitar els infants i joves al campus nàutic, on realitzen activitats de vela lleugera individual i en grup, caiac i activitats de platja.
En aquest campus també es treballa per a la inclusió d'infants i joves amb discapacitat, i compten amb un jove inscrit gràcies a la col·laboració entre el Club Nàutic i l'associació Junts en Acció. Visita casals d'estiu p

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manté la línia d'ajuts econòmics per a les activitats d'estiu, amb l'objectiu de potenciar la participació dels infants i adolescents del municipi en aquestes activitats, garantint així la igualtat d'accés, la pluralitat i la inclusió social. Per aquest estiu 2016 s'han sol·licitat 243 ajuts econòmics, dels quals 213 s'han concedit. D'aquests, 147 han rebut el màxim de concessió (un 75% del cost), 52 ajuts han rebut la concessió del 50%, i 14 ajuts han rebut la concessió del 25%.
L'import final destinat a ajuts econòmics per a les activitats d'estiu és de 25.700€.

Seguint la línia d'altres estius, també s'ha treballat per la inclusió d'infants i joves a totes les activitats d'estiu del municipi a través de l'Associació Suport, que forma part de la Plataforma per a una Escola Inclusiva. L'Associació Suport defensa el lleure com l'espai idoni d'inclusió, i per això presta assessorament als casals i colònies d'estiu a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Vilanova. Des de l'any 2004 ofereix serveis d'assessorament i recursos als casals, colònies i altres activitats d'estiu per a infants i joves. Així, dóna suport cada estiu als equips de monitors i monitores per tal que les activitats d'estiu recollides al fulletó que publica l'Ajuntament siguin inclusives, assessorant als responsables per atendre de la millor manera els infants i adolescents amb diversitat funcional (amb discapacitats psíquiques o físiques).
Aquest estiu s'han inclòs 28 infants i joves a les diverses activitats d'estiu. L'Ajuntament subvenciona una part del cost del monitoratge necessari per acompanyar i donar suport, que aquest estiu 2016 és de 13.342€.

D'altra banda, i com s'ha fet en els darrers anys, aquest estiu també s'ha cobert econòmicament el menjador d'aquells infants i adolescents amb una situació econòmica familiar molt desfavorable. En total se n'han beneficiat 68 infants i adolescents. D'aquesta manera, els infants gaudeixen de l'activitat d'estiu i també es poden quedar a dinar just quan acaba l'activitat, garantint-los un àpat complert al dia.
Aquest ajut es porta a terme gràcies a la col·laboració de la Mensa del Cor, tal i com es fa durant el curs escolar. Es tracta d'un projecte desenvolupat per Càritas Interparroquial, que promou iniciatives solidàries com l'apadrinament d'aliments per als menús infantils de les escoles, i que forma part de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú.

Podeu veure les fotografies de la visita en aquest àlbum

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00