Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2010

Erotisme a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

L'exposició es pot veure fins a final de setmana    L'exposició es pot veure fins a final de setmana

La biblioteca acull del 8 al 14 de febrer una exposició de fons dedicat a l'erotisme

Coincidint amb la celebració del Carnaval i amb el veredicte del 8è Concurs de Contes Eròtics en Català, que organitza l'Agrupació de Balls Populars, la biblioteca Armand Cardona Torrandell mostra al seu vestíbul una exposició de fons dedicat a l'erotisme,que es podrà visitar fins al 14 de febrer.

Si bé l'erotisme tracta tot allò que emana de la nostra zona libídica i està relacionat amb el sexe i amb l'amor, el carnaval troba el seu origen en antigues festes paganes d'hivern, de celebracions dionisíaques gregues o de festes romanes.

És inevitable que l'erotisme formi part del Carnaval on, en la vella societat rural, fortament estructurada pel cristianisme, el temps de Carnestoltes oferia mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la repressió dels instints i la severa formalitat litúrgica de la Quaresma.

Actualment el Carnaval s'ha convertit en una festa popular de caràcter lúdic on tota aquesta llibertat extrema, prèvia al temps de quaresma, agafa forma en un sol individu: en Carnestoltes, que esdevé Rei del Carnaval, encara que a Vilanova i la Geltrú la disbauxa dels vilatans surt a la llum a l'empara de la dita 'Per Carnaval, tot s'hi val!'

Els relats guanyadors del Concurs de Contes Eròtics en Català, son els següents:

2003  Remei Romanos amb Les merengues
2004  Josep Mª Ribaudí amb Salò de l'automòbil
2005  Nuria Tió amb L'amant de gel
2006  Jordi Boladeras amb Arrampicare Divertendonsi
2007  Hèctor Alonso amb La platja
2008  Jordi Farrè amb Luxació
2009  Joan Fontanals amb Briefing

Tots ells, juntament amb els finalistes de cada edició, els trobareu als reculls La màscara nua i Més enllà de la màscara que també es troben a l'exposició de fons de la Biblioteca. 

Erotisme 1Erotisme 2

Així doncs, la biblioteca Armand Cardona posa a disposició de la població novel·les, diccionaris, contes i art eròtic just abans que la Quaresma s'imposi.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00