Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/09/2012

Normalitat en el retorn a les aules per als 9.350 alumnes d'educació infantil, primària i secundària de VNG

 A Vilanova i la Geltrú les classes han comentçat avui amb total normalitat         A Vilanova i la Geltrú les classes han comentçat avui amb total normalitat

La novetat d'aquest curs és la jornada continuada per a l'alumnat d'ESO dels instituts de la ciutat

L'escola Llebetx, que ha començat el curs amb un nou equip directiu, ha estat el centre educatiu en el qual l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens han iniciat el nou curs escolar 2012-2013.

A la nostra ciutat han començat el curs amb normalitat un total de 9.350 alumnes de segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Entre els trets destacats d'aquest curs hi ha la disminució de dues aules de P3, a causa de la disminució demogràfica registrada a VNG, el que suposa un total de 28 grups classe i 697 alumnes que inicien el segon cicle d'educació infantil. També s'ha constatat un augment del nombre d'alumnes matriculats a l'escola pública, un 66,6% en detriment de l'escola concertada, un 33,3%.

Pel que fa a l'Educació Secundària Obligatòria, s'han mantingut els 25 grups classe que ja hi havia el curs passat, amb un total de 756 alumnes. La novetat per a aquest col·lectiu dels instituts de VNG és l'horari lectiu i és que l'alumnat d'ESO de la ciutat passarà a fer jornada continuada.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha visitat a les 9 h, els infants i mestres de l'escola Llebetx, juntament amb la regidora d'Educació, Ariadna Llorens. En primer lloc, Neus Lloveras ha destacat "la normalitat amb què ha començat el nou curs escolar, sense cap mena d'incidència, tret d'algun plor dels nous alumnes de P3". Així mateix, Neus Lloveras ha afirmat que "hem arribat a les portes del nou curs amb tota la feina que s'havia de fer a l'estiu feta". En aquest sentit l'alcaldessa ha destacat la importància de les obres realitzades a les escoles Pompeu Fabra i Canigó, mitjançant convenis amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens ha parlat de l'escola Llebetx com un centre educatiu "innovador i dinàmic", que aquest curs comença una nova etapa amb un nou equip directiu al capdavant del projecte pedagògic d'aquesta escola històrica de la ciutat. A nivell de ciutat, Ariadna Llorens ha descatat "l'esforç que ha fet l'Ajuntament de VNG per mantenir els programes educatius de la ciutat (PAE i PAL) i la implantació en els instituts i les escoles concertades de VNG del projecte FAR que té per objectiu evitar que els joves acabin sent 'NI-NIS' (joves que ni estudien ni treballen)". A més la regidora d'Educació també ha posat de manifest la importància de poder comptar amb dos nous Plans de Transició al Treball, (en total en seran quatre) adreçat als alumnes de 16 a 21 anys que no han obtingut el graduat d'ESO. 

Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00