Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2016

L'Ajuntament seguirà fent de mitjancer entre Componentes, la Generalitat i el veïnat de Les Llunes

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Demanats nous estudis i mesures sobre el soroll per facilitar la convivència

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú seguirà fent de mitjancer entre l'empresa Componentes Vilanova, la Generalitat i el veïnat de la zona de Les Llunes. El regidor de Medi Ambient, Gerard Llobet, va dir dimarts que el paper de l'Ajuntament "està anant més enllà fins i tot de la nostra competència. Som una administració pública i no treballem sota amenaces, fem de mediadors, de mitjancers, creant taules de treball, recollint les inquietuds dels veïns i traslladant-les a la Generalitat".

Els representants del govern municipal van mostrar la seva preocupació després que dilluns el veïnat va exigir més mesures per solucionar els problemes de contaminació que pateixen provinents de la fàbrica Componentes Vilanova. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va voler donar un missatge de tranquil·litat, "s'està fent tot el que s'està fent i més. Potser no s'ha explicat prou bé tot el que està fent l'Ajuntament i cal millorar la comunicació amb els veïns i veïnes". Lloveras va dir que totes les mesures que té l'Ajuntament s'ajusten a la normativa, "s'hi està molt a sobre".

El regidor de Medi Ambient, per la seva banda, va explicar que l'Ajuntament valora fer un nou estudi acústic extern i, si s'escau, demanarà noves mesures des del punt de vista del soroll, que és competència municipal, i insistirà en el compliment de l'ordenança dins de les mesures a exigir en la nova autorització que ha donar la Generalitat. Pel que fa a la contaminació atmosfèrica, competència també de la Generalitat de Catalunya, Gerard Llobet diu que "Vilanova té tres estacions de control atmosfèric i les dades de totes tres estan dins de normativa i garanteixen la qualitat de l'aire a la ciutat". El regidor també va parlar del captador de partícules que hi ha instal·lat a la zona de forma permanent des del febrer, "hem demanat que s'analitzi de què són aquestes partícules. Quan tinguem aquests resultats la Generalitat instal·larà novament la unitat mòbil". A més Llobet va recordar que els tècnics municipals i la Policia Local "fan inspeccions in situ. És el protocol que vam acordar amb el veïnat, i que ens permet elevar els incidents de forma documentada a la Generalitat".

La conflictivitat ve donada per la proximitat d'una zona residencial, amb una zona industrial on hi ha ubicada Componentes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00