Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2008

Attic 08 agafa el relleu de Galàctica

Attic 08 està organitzada per l'Ajuntament de VNG  Attic 08 està organitzada per l'Ajuntament de VNG

La Fira Internacional d'Idees i Invents de VNG se celebrarà a Neàpolis del 26 al 29 de juny

Attic, aquest és el nom de la Fira Internacional d'Idees i Invents de VNG que agafa el relleu a Galàctica, segons han explicat aquest matí en roda de premsa l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, el regidor de Desenvolupament local, Societat de la informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro i l'inventor Pep Torres, director del projecte.

L'alcalde de VNG ha destacat que la ciutat és un referent en el món dels invents de tot el país i que el canvi que ara es portarà a terme es fa tenint l'èxit com a punt de partida, fet que li atorga molt bones garanties.

Pel regidor Tomàs Álvaro, era el moment de fer un pas endavant amb la fira, amb una aposta clara i decidida, per continuar situant a VNG a nivell nacional i internacional.

Pep Torres ha estat l'encarregat d'explicar les característiques de la fira, així com els diferents espais en que es distribuirà i les activitats que s'hi desenvoluparan.

Attic s'ubicarà a l'edifici Neàpolis, un espai dissenyat per donar cabuda a la innovació i les idees, del 26 al 29 de juny. Com a punt diferencial Attic es desenvoluparà de manera vertical, no pas en horitzontal com, fins ara, la majoria de fires. La fira inclourà, a la planta baixa, un espai dedicat a la venda de productes adreçats tant als propis inventor com a les persones visitants. La planta primera serà l'espai de l'exposició dels invents. L'Auditori acollirà xerrades i una exposició sobre invents curiosos. I, tant l'entrada de l'edifici com l'àtic es destinaran a espais de relació i descans de les persones assistents a la fira.

Una altra de les novetats presentades és la creació de diversos premis per reconèixer el treball dels inventors. En concret, s'han establert les categories d'Attic d'Or, Attic de Plata, i SimpAttic. 

De Galàctica a Attic
Després de més de 13 anys d'història, la Fira va fer un parèntesi el 2006 amb l'objectiu de definir quines haurien de ser les directrius per tenir èxit en una nova etapa. El 2008, l'Ajuntament de VNG es va posar en contacte amb l'estudi d'invenció Stereonoise amb l'objectiu que es fes càrrec de conceptualitzar, estructurar i dirigir aquesta nova etapa. Així neix Attic 2008, l'actual fira Internacional d'idees i d'invents, que tindrà lloc els propers 26, 27, 28 i 29 de juny.

Des de 1993, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat a la ciutat la Fira d'Invents Galàctica. Durant les diferents edicions de Galàctica, Vilanova i la Geltrú ha vist com la repercussió de la fira ha anat creixent, any rere any, fins arribar a les xifres de 150 expositors, 15.000 visitants i al voltant de les 2.000 acreditacions professionals. Amb la nova proposta s'espera refermar la consolidació de la fira.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00