Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/07/2011

El Govern satisfet pel desenvolupament del Ple d'agost

Marijó Riba, Neus Lloveras i Gerard Figueras han valorat el Ple d'agost  Marijó Riba, Neus Lloveras i Gerard Figueras han valorat el Ple d'agost

Les qüestions pendents per a després de l'estiu són les finances de l'Ajuntament, tancar el Pla d'Acció Municipal i treballar en el pressupost per a l'any vinent

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha fet una valoració molt positiva del ple d'agost, celebrat dilluns passat, on ha destacat l'alt nivell de debat i els bons resultats "ja que es van aprovar tots els punts i totes les mocions". 

Neus Lloveras ha reiterat que "aquest Govern vol funcionar amb transparència i diàleg però no amb ineficàcia. Tots els temes són debatuts en les comissions però quan apareixen temes urgents cal resoldre'ls de seguida. Cal governar primant l'eficàcia". En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat ha posat com exemple el problema que hi va haver la setmana passada amb el transport ferroviari quan hi va haver l'incident amb la catenària. "Vam fer venir a Vilanova i la Geltrú els responsables de la Generalitat i de Renfe per tractar el tema immediatament".

Per a l'alcaldessa de la ciutat, aquesta ha de ser la dinàmica que se seguirà en aquest Govern, "aquesta ha de ser la bona manera de funcionar".

Així mateix, Neus Lloveras ha explicat que el Govern s'ha compromès de cara al setembre, després de les vacances d'estiu, enllestir i tancar tres temes cabdals: l'estudi sobre la situació financera municipal, el Pla d'Acció Municipal (PAM) i el pressupost per a l'any vinent.

Per la seva banda, Marijó Riba, regidora de Cultura, ha fet una lectura molt positiva de l'experiència que s'ha dut a terme aquest cap de setmana amb la jornada de portes obertes de la Torre Blava-Espai Guinovart i el conveni que s'ha establert amb l'Estació Nàutica perquè puguin disposar d'aquest espai per fer les seves inscripcions. "La Torre Blava estava molt tancada. Amb l'acord que hem establert amb l'Estació Nàutica podem oferir més hores d'obertura i fer promoció patrimonial. A la vegada que la gent de l'Estació Nàutica fan les inscripcions pròpies, també ofereixen informació turística i patrimonial". Cal recordar que aquest cap de setmana han passat per aquesta instal·lació més d'un miler de persones.

Marijó Riba ha explicat que "aquest és un intent d'ajuntar interessos de la societat i municipals. Ara caldrà fer la valoració de l'experiència i decidir el futur de l'acord".

El regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, s'ha referit a les qüestions de promoció de la ciutat, incidint en una de les mocions que es van presentar al Ple. "S'ha fet un inventari de les possibilitats turístiques de la ciutat i hem recuperat un punt d'informació mòbil de què disposava l'Ajuntament. Aquest espai s'ubicarà a la plaça d'Eduard Maristany durant tot els mes d'agost amb l'objectiu de donar informació turística i de la ciutat a tots els visitants que arriben des de l'estació de ferrocarril". Amb aquest seran tres els punts d'informació per als visitants de quès es disposarà durant el període estiuenc: l'Oficina de Turisme, La Botiga i, ara, la plaça d'Eduard Maristany. "La voluntat és parlar amb Adif per veure les possibilitats de muntar un punt d'informació de la ciutat fix en l'estació remodelada".

Gerard Figueras ha volgut agrair la feina que han realitzat els treballadors municipals per tal d'activar els temes de turisme just abans de l'estiu i així poder posar en marxa alguns projectes de manera immediata.

Descarrega't la imatge de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00