Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/12/2015

Lliurament dels premis 'Carta a qui maltracta'

Les guanyadores, amb el jurat i l'organització      Les guanyadores, amb el jurat i l'organització

El concurs arriba a la 16a edició amb un augment de la participació, que demostra la implicació dels més joves en l'eradicació de la violència masclista

Virgínia Soler Botella, estudiant de 4t d'ESO de l'Institut Lluch i Rafecas; i Hanna Espada Pellicer, alumna de 4t d'ESO de l'Institut Joaquim Mir, han estat les guanyadores del primer i el segon premi del concurs "Carta a qui maltracta", organitzat per l'Associació de dones La Frontissa amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'alcaldessa Neus Lloveras, la regidora de Convivència i Equitat Teresa Llorens, i la presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa Mari Pau Munuera, van lliurar els premis dijous en un acte a la Sala Noble de la Casa Olivella.

El concurs té com a objectiu promoure la sensibilització de la població jove de la ciutat davant la violència masclista. La regidora Teresa Llorens va voler destacar la importància d'un concurs com aquest, que ja fa 16 anys que existeix, i que, malgrat demostra que aquesta lacra social persisteix, "fa una tasca de conscienciació i prevenció, fent que tots i totes prenguem consciència i adoptem uns valors que són molt importants".

Per la seva banda, Mari Pau Munuera, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa, es va mostrar molt satisfeta de la implicació de la gent jove i dels seus instituts, "perquè això ens dóna un impuls, ens demostra que no estem soles en aquesta lluita, i ens fa il·lusió, perquè sabem que els joves són els qui poden canviar les coses".

Enguany s'ha detectat un augment de la participació d'alumnat, amb un total de 167 nois i noies d'entre 14 i 18 anys de cinc centres educatius de la ciutat: Escola Pia, Escola Santa Teresa de Jesús, Institut Joaquim Mir, Institut Lluch i Rafecas i Institut Dolors Mallafré i Ros.

L'alcaldessa Neus Lloveras va tancar l'acte recordant que "activitats com aquesta que promou La Frontissa són importants per sensibilitzar, ja que fomenten que els nois i noies tinguin una visió crítica i puguin ajudar a transformar la societat".

L'acte va finalitzar amb la lectura de les dues cartes guanyadores.
Premi Carta a qui maltracta detall
El jurat, composat per les membres de l'Associació de Dones La Frontissa i del Casal de Dones Manoli Álvarez i Dolors Salvo, i pel membre de grups de joves compromesos amb els drets socials, Karim Akbih, va atorgar aquests dos premis a Virgínia Soler, que es va endur cent euros i un lot de llibres; i Hanna Espada, que també va rebre el lot de llibres per gentilesa de Llorens Llibres i la Llibreria La Mulassa. Les dues guanyadores van rebre també dues entrades per a un espectacle de la propera temporada d'arts escèniques del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà, gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Cultura.

A banda, es preveu una visita al Jutjat de Violència Domèstica amb l'alumnat i els centres participants al concurs, amb l'objectiu de mostrar el seu funcionament i fer visible la tasca que es realitza des d'aquest àmbit en la lluita contra la violència masclista.

Amb el lliurament d'aquest premi finalitzen els actes de la programació de tardor de l'Àgora d'Equitat, organitzats per la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00