Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2015

El Raval de Santa Magdalena, zona d'accessibilitat universal

A la zona entre el carrer de les Casernes i el carrer de Barcelona s'han realitzat diverses accions per ordenar i fer compatible els pas de vianants i vehicles. També s'ha traçat un recorregut accessible per a persones invidents

El Raval de Santa Magdalena entre el carrer de les Casernes i el carrer de Barcelona ha estat objecte d'una intervenció de millora que, donant resposta a les demandes i inquietuds del veïnat, ha endreçat aquest espai seguint criteris urbanístics i de mobilitat. Entre les millores realitzades destaquen la creació de recorreguts per a vianants, senyalitzats horitzontalment mitjançant pintura a la via; pilones i passos de vianants als encreuaments de carrers. Així mateix també s'ha reubicat la parada de l'autobús urbà, amb la qual cosa s'ha aconseguit major visibilitat i accessibilitat per a les persones usuàries. 
raval santa magdalena 2

Un cop finalitzada l'actuació, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet i la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, han visitat la zona amb tècnics d'ambdues regidories. Tal i com ha explicat el regidor Giribet, "hem reorganitzat aquest espai aconseguint una millora important en relació a la quantia econòmica destinada". Segons Joan Giribet "en aquest moment que no hi ha massa recursos econòmics de manera imaginativa hem endreçat tota la zona per fer compatible el pas de vianants i de vehicles amb la màxima seguretat".

D'altra banda, la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia ha destacat la intervenció que ha fet possible traçar un recorregut d'accessibilitat universal”. La regidora de Mobilitat ha explicat que es tractat "de fer possible una via pública accessible per a tothom, també en aquest cas per a les persones invidents". Així doncs, tenint en compte el col·lectiu d'invidents de la ciutat i essent coneixedors que en aquesta zona hi treballa una persona invident, s'ha adaptat el recorregut amb un ferm rugós que alerta de les zones de perill i indica per on cal circular. Per a Glòria Garcia, l'actuació realitzada en aquesta zona "era molt necessària i s'ha aconseguit pacificar i endreçar aquest espai de la nostra vila". 

raval santa magdalena 3

Aquesta intervenció, que ha tingut un cost d'uns 15.000 euros, s'inclou dins el conjunt de millores, una setantena d'actuacions, que el Govern municipal està realitzant a la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00