Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/04/2009

S'inicia la campanya porta a porta per fomentar la recollida selectiva al Nucli Antic

 Les dues educadores informen directament de com s'ha de fer la recollida selectiva    Les dues educadores informen directament de com s'ha de fer la recollida selectiva

La iniciativa té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus domèstics

Aquesta setmana s'ha iniciat la campanya porta a porta per fomentar la recollida selectiva de residus al nucli antic, i que s'allargarà fins al maig. Durant aquests dos mesos dues educadores ambientals visitaran tots els habitatges d'aquesta part de la ciutat amb l'objectiu d'informar veïns i veïnes del model de recollida selectiva que hi ha a Vilanova i la Geltrú, així com els serveis de la Deixalleria, deixalleria mòbil i recollida d'andròmines.

Les educadores repartiran tres tipus de materials: una peça interactiva amb informació sobre el sistema de recollida selectiva, un calendari de la deixalleria mòbil amb els punts més propers al nucli antic i un paquet de 3 bosses de ràfia per separar els envasos lleugers, el vidre i el paper. La campanya també servirà per conèixer els hàbits dels veïns i veïnes en relació a la recollida selectiva i per recollir suggeriments.

Aquesta actuació s'emmarca en la campanya Cada cosa al seu lloc, que es va iniciar durant el mes de gener d'enguany i que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus domèstics així com millorar les condicions de l'espai públic i l'entorn del nucli antic.

Tal i com va comentar el regidor Xavier Oller en la presentació de la campanya, "cal cuidar i mimar el paisatge urbà i millorar-lo. No en tots els carrers es poden instal·lar contenidors soterrats i, per això, cal que tots ens impliquen per mantenir nets els espais que envolten els contenidors. L'acumulació de brossa als carrers desmereix la rehabilitació del barri".

La campanya que es realitza conjuntament amb el Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf i s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00