Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/08/2012

Els Jocs Special Olympics tornen a Vilanova i la Geltrú de l'11 al 14 d'octubre

  El drac Nuc diumenge a la Festa Major El drac Nuc diumenge a la Festa Major

El drac Nuc, mascota dels Jocs, va venir a la Festa Major

Vint anys després el Jocs Special Olympics tornen a Vilanova i la Geltrú de l'11 al 14 d'octubre. Dues dècades més tard, la ciutat acollirà una nova edició dels jocs que s'obriran el dijous 11 d'octubre amb una cerimònia al Palau Sant jordi de Barcelona, i que es clausuraran al pavelló poliesportiu del Garraf el diumenge 14 d'octubre. Al llarg d'aquest dies, Vilanova i la Geltrú esdevindrà l'escenari on més d'un miler d'esportistes de tot el món amb discapacitat intel·lectual. Abans però, el dimecres 10 d'octubre, la torxa dels Jocs arribarà per mar a Vilanova i la Geltrú després d'haver passat per diferents ciutats de Catalunya.

Les disciplines esportives que es podran veure a Vilanova i la Geltrú són Futbol Sala i Petanca (complex municipal de futbol), Bàsquet (Pavelló Poliesportiu del Garraf), Vela (Club Nàutic de Vilanova), Tennis (Club Tennis Vilanova), Atletisme (Pistes d'Atletisme); Gimnàstica, Hoquei Interior i Handbol (Pavelló Municipal de les Casernes), i Natació (Esportiu La Piscina). L'accés a totes les competicions serà gratuït i obert a tothom.

El Jocs Special Olympics 2012 disposaran d'un Village que s'obrirà del 12 al 14 d'octubre a la rambla de Sant Jordi entre el Complex Municipal de Futbol i el Pavelló Poliesportiu del Garraf. Aquest Village serà el centre de trobada dels jocs on es podran veure els esportistes, el entrenadors, les famílies, la ciutadania i els mitjans de comunicació. S'està preparant un ampli calendari d'activitats al Village amb actuacions musicals, tallers, teatre, karaoke, batucades, mostra d'entitats, concursos de fotografia, video i dibuix, a més d'exhibicions de balls populars.

La mascota dels Jocs Special Olympics és el drac Nuc. Nuc va visitar la Festa Major de Vilanova i la Geltrú com es pot veure en aquest video si cliqueu AQUÍ

També podeu veure un ampli recull de fotografies de la jornada de Festa Major a FLICKR.

Per poder dur a terme aquests Jocs, es precisa la col·laboració de més de 500 voluntàries i voluntaris. El voluntaris poden participar en temes com la informació al públic, premsa, protocol, fotografia, acompanyament d'esportistes, primers auxilis, control d'accessos, suport a actes i cerimònies, o el recorregut de la torxa, entre molts d'altres. Podeu inscriure's com a voluntariat omplint el formulari que trobareu AQUÍ.

Podeu seguir Special Olympics Catalunya a Twitter i a la seva pàgina de Facebook on hi ha informació permanentment actualitzada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00