Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2009

Jornada de Portes Obertes al Museu Víctor Balaguer, amb motiu de la Fira de Vilanova

   Surge et ambula Surge et ambula

L'entrada al museu serà lliure el dissabte dia 14 i el diumenge dia 15 de novembre

El Museu Víctor Balaguer celebra aquest cap de setmana una jornada de portes obertes amb motiu de la celebració de la Fira de Vilanova. Els dies de lliure accés al museu seran el dissabte 14 i el diumenge 15 de novembre.

Actualment es pot visitar la mostra temporal Surge et ambula. 125 anys de Biblioteca Museu, un retorn al passat de la institució en que s'evoca com era una sala de lectura i d'exposicions en el segle XIX.

A banda d'aquesta exposició el Museu aplega un ampli i important fons artístic, acull obres del barroc espanyol i europeu del segle XVII, fins a pintura i escultura catalanes del segle XIX i XX, passant per les col·leccions d'arqueologia, arts decoratives i etnografia.

D'altra banda i seguint amb el cicle de conferències sobre la Biblioteca Museu, el proper dijous 19 de novembre a les 19h, tindrà lloc la xerrada Maçoneria i símbols a la Biblioteca Museu, a càrrec de Josep Brunet, director de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona.

Víctor Balaguer va ser maçó, pertanyia a un dels dos Grande Oriente de España existents i va assolir el grau 33 de Soberano Gran Inspector General, segons el Ritu Escocès i de Menfis. L'edifici presenta molts elements que s'interpreten en clau maçònica com ara el pòrtic d'entrada que recorda a les lògies, o bé alguns símbols que apareixen en els esgrafiats exteriors.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00