Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2016

Activitats per a la convivència durant el mes d'octubre

Els tallers Dona, Identitat, Diversitat tornen a engegar aquest mes amb la novetat de les rutes emocionals      Els tallers Dona, Identitat, Diversitat tornen a engegar aquest mes amb la novetat de les rutes emocionals

Els propers dies s'inicien a Vilanova i la Geltrú diverses activitats al voltant de la convivència i l'equitat

La Regidoria de Convivència i Equitat organitza i dóna suport durant aquest mes d'octubre a diferents activitats al voltant de la convivència i l'equitat.
La primera activitat és el proper dilluns, dia 17, i es tracta de la xerrada "Com millorar la nostra forma de viure: el benestar en la cosmovisió andina". Es farà a les 19 h al Centre Cívic Mar, i anirà a càrrec de Víctor López Durand, degà de la Facultat de Ciències Agràries de la Universitat Nacional de Cuzco. És especialista en desenvolupament rural i humà, i té una experiència heretada dels xamans andins en coneixement de la cosmovisió andina.

Dijous 20 d'octubre comença un curs, organitzat per Talent Femení, Associació Empresarial, i titulat: "Dóna un pas i atreveix-te a parlar en públic". Com descobrir les nostres competències i habilitats comunicatives per tal de guanyar confiança en nosaltres mateixes. Adreçat a dones emprenedores que volen donar la millor versió de sí mateixes. Es farà els dijous 20, 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre de 20 a 22h, al TOC. Més informació i inscripcions a www.talentfemeni.com, telèfon 656 283 808.

La mateixa entitat ha organitzat la 1a edició del Premi Talent Femení. Podeu consultar la informació i les bases del concurs a la seva web i el seu telèfon.

Dissabte 22 d'octubre a les 18 h a la Sala Noble de la Casa Olivella, presentació del llibre del llibre "Hola! Nos conocemos? Pautas para conocerse a uno mismo", a càrrec de l'autora, Carme Moreno, psicòloga-coach acreditada pel Col·legi de Psicòlegs de Catalunya (COPC), practitioner en PNL i hipnoterapeuta clínica. L'acte està organitzat per Talent Femení, Associació Empresarial, amb la col·laboració de la Regidoria de Convivència i Equitat.

Finalment, en el marc del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular Barcelona 1936, s'ha organitzat l'exposició "80 anys de l'Olimpíada Popular de Barcelona. Uns jocs que no van poder ser". S'inaugurarà divendres 28 d'octubre a les 19 h al Mercat Central, i es farà una presentació i una visita guiada a càrrec de l'historiador i escriptor Carles Santacana. Las mostra està produïda per la Fundació l'Alternativa.

A banda d'aquests actes d'agenda, la Regidoria de Convivència i Equitat engega diversos projectes aquest mes d'octubre.
Dimecres 19 comença una nova edició del curs de Paternatge responsable. Es farà cada dimecres fins al 30 de novembre de 18 a 20.30 h a la Sala Noble de la Casa Olivella.
Els curs anirà a càrrec d'Oriol Ginés, psicòleg de l'Associació Conexus, i està adreçat a futurs pares. Les sessions inclouen informació sobre quines seran les noves responsabilitats i les noves experiències.
Les inscripcions es poden fer a l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), telèfon 93 893 22 00; o a l'Espai d'Equitat, telèfon 93 816 90 02 i correu electrònic equitat@vilanova.cat
L'organització del curs de paterntage responsable va a càrrec de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Podeu obtenir més informació sobre aquest curs clicant aquí.

I aquesta setmana comencen de nou els tallers de resiliència per a infants i adolescents testimonis de violència masclista. L'objectiu és oferir un espai segur i d'acollida, facilitador i terapèutic, que possibiliti l'elaboració d'experiències traumàtiques, facilitant la resiliència com a capacitat de recuperació. La violència de gènere té conseqüències en el desenvolupament bio-psico-social de les filles i els fills que estan i/o han estat exposats a situacions de maltractament dins de l'àmbit familiar. Aquestes conseqüències poden ser: trastorns del desenvolupament, trastorns psicosomàtics, alteracions emocionals i trastorns comportamentals. Per la recuperació és necessari intervenir en 3 àrees, l'emocional, la cognitiva o la conductual.
Les sessions són quinzenals durant tot el període del curs escolar, conduits per una psicòloga. Les persones interessades s'han d'entrevistar al servei d'atenció psicològica de l'Espai d'Equitat.
Podeu obtenir més informació sobre els tallers de resiliència clicant aquí.

També aquesta setmana s'engega un nou curs dels tallers DID (Dona, Identitat. Diversitat). L'objectiu és crear un espai de trobada per a cultivar les relacions entre dones de la ciutat de diferents orígens i edats, i anar creant vincles oblidant prejudicis. Amb la intenció de conèixer millor a l'altre, augmentar les conductes empàtiques, afavorir l'aprenentatge interpersonal, l'autoavaluació, el suport i l'acceptació mútua.
Els tallers DID es fan un cop per setmana durant 2 hores. Es realitzen dinàmiques de grup guiades per una professional experta, amb el suport d'una observadora que fa de pont i proporciona ajut i informació de recursos.
Podeu obtenir més informació sobre el DID clicant aquí.
Enguany, a més, el DID incorpora les rutes emocionals, una passejada molt especial per la ciutat. Podeu obtenir més informació sobre les rutes emocionals clicant aquí.

Finalment, s'han reprès les trobades del Grup de Suport i Autoajuda per a Joves LGTB, que van començar el curs passat, adreçat a joves LGTB que vulguin compartir la seva experiència i oferir i rebre suport d'altres joves lesbianes, gais, transsexuals o bisexuals. El projecte està liderat i acompanyat per les regidories de Convivència i Equitat i de Joventut. En les properes setmanes se'n farà una difusió més extensa als centres de secundària de la nostra ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00