Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2011

S'inaugura el nou local del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf

Joan Ignasi Elena, Carmela Fortuny i Aurora Baena          Joan Ignasi Elena, Carmela Fortuny i Aurora Baena

L'acte ha comptat amb la presència de Camela Fortuny, directora de l'Institut Català d'Assitència i Serveis Socials. Durant la tarda d'avui s'ha realitzat una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions cedides per l'Ajuntament de VNG

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf ha inaugurat, aquesta tarda amb una jornada de portes obertes, les noves instal·lacions cedides per l'Ajuntament de VNG, situades al carrer de Cristòfol Raventós.

La inauguració ha comptat amb la presència de Carmela Fortuny, directora de l'Institut Català d'Assitència i Serveis Socials, Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, Aurora Baena, coordinadora tècnica del CDIAP Garraf, i diversos regidors del consistori municipal. 

CDIAP visita Un instant de la visita a les noves instal·lacions

Fortuny ha destacat la "important feina de prevenció i tractament que duen a terme els CDIAP" i s'ha mostrat molt satisfeta de que la seva primera inauguració sigui d'un centre que ofereix aquest servei. A més a més, la directora de l'ICASS ha agraït a l'Ajuntament de VNG la cessió d'aquest "gran espai que compta amb totes les necessitats"

Per la seva banda, Joan Ignasi Elena ha afirmat que "és vital que les administracions públiques treballin conjuntament per oferir un servei públic necessari i de qualitat", i ha explicat que "el nostre objectiu és aconseguir que els equipaments siguin instruments útils per millorar la qualitat de vida". A més a més, Elena també ha volgut destacar la feina que es desenvolupa des del CDIAP del Garraf i el treball diari dels seus professionals. 

L'acte s'ha tancat amb la lectura del conte Quin embolic còsmic a càrrec de Montse Balada i Susana Peix, que ha fet les delícies de grans i petits. 

CDIAP Conte Lectura del conte

Aquest nou espai, anomenat CDIAP Garraf 2, complementarà a les instal·lacions ubicades al carrer del Canigó, de manera que s'aconseguirà donar cabuda a totes les famílies que demanden els serveis del centre i a l'equip professional que el conforma, que fins ara estava dividit en diversos indrets cedits de la comarca. 

Amb l'entrada en funcionament de les noves instal·lacions, cada un dels centres estarà delimitat pel seu àmbit d'actuació. En aquest sentit, el CDIAP Garraf 1 es centrarà en els municipis de Cunit, Segur de Calafell, Calafell i Cubelles, mentre que el nou CDIAP 2 actuarà a la resta de municipis de la comarca. 

Els CDIAP són centres públics i gratuïts adreçats a infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en risc de partir-lo. Des del servei es treballa per eliminar o disminuir els efectes d'aquestes trastorns mitjançant el tractament més adequat a cada cas, amb actuacions que abasten a l'àmbit sanitari, social i educatiu.

El CDIAP de VNG està gestionat per l'Associació Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf, una entitat privada sense ànim de lucre. Al servei hi treballen 21 professional, dels quals set són psicòlegs, quatre logopedes, tres fisioterapeutes, dos pedagogs, un treballador social, un psicomotricionista i dues persones encarregades de l'administració i la gestió de l'equipament.

En els darrers cinc anys la xifra de menors atesos gairebé s'ha duplicat passant de 470 a 773. En aquest sentit, durant el 2010 s'hi van prestar més de 28.000 hores d'atenció

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00