Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2015

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú inicia els 5 cursos del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball

Benvinguda als alumnes del PFI-PTT 2015-2016 Benvinguda als alumnes del PFI-PTT 2015-2016

Per a aquest curs 2015-2016 seran 77 els nois i noies que participen en els diferents grups

Aquest dilluns 14 de setembre, a les 9 h, la sala d'actes de l'IMET s'ha fet l'acte de benvinguda als nous alumnes del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT). Aquests cursos s'integren en 5 grups amb diferents perfils professionals.

L'acte ha estat presidit pel regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, i pel gerent de l'IMET, Jordi Palacios, que han donat un missatge motivador en la benvinguda al nou curs escolar, i han encoratjant els nois i noies a "aprofitar l'oportunitat que estan tenint de formar part d'aquest programa, d'aprendre un ofici, fer pràctiques a una empresa... i encetar un nou projecte de vida. Traçar, per tant, un camí que pot continuar-se amb un cicle formatiu o bé cercant feina".

Durant aquest 2015-2016 es continuen fent els dos PFI-PTT que es troben ubicats a l'Escola Municipal d'Art i Disseny dels perfils d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. També s'ha iniciat la quarta edició dels dos PFI-PTT que es fan a l'IMET dels perfils d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques, d'aigua i gas i Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics. A més a més, s'inicia el segon curs del PFI adaptat als joves amb discapacitat intel·lectual amb l'especialitat d'Auxiliar de comerç i atenció al públic, que ha donat resposta a la necessitat de poder disposar d'oferta post-obligatòria per a aquestes persones contribuint a tenir una societat inclusiva.

En total són 77 nois i noies els que han començat un d'aquests cinc cursos. Així, fins al juny de 2016, l'alumnat realitzarà 1.000 hores repartides en mòduls de formació general (matemàtiques, llengua, orientació...), formació professional i pràctiques formatives en empreses.

Aquest programa esta organitzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'IMET. S'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys que han finalitzat l'ESO sense assolir el graduat i que necessiten d'un suport en orientació personal i professional que possibiliti la seva inserció laboral o bé el seu retorn al sistema educatiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00