Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/01/2017

El menjador social de La Plataforma, a ple rendiment

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, ha visitat el menjador després del trasllat    La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, ha visitat el menjador després del trasllat

La cinquantena d'usuaris es mostren satisfets amb el canvi de Can Pahissa a La Plataforma Centre Multiserveis

A finals de desembre es va fer el trasllat del menjador social de VNG que funcionava a Can Pahissa, a La Plataforma Centre Multiserveis.
Un trasllat que servirà per iniciar les obres de rehabilitació a l'edifici catalogat de Can Pahissa, un espai municipal que necessita una reforma, i que es començarà a rehabilitar per la teulada, gràcies a una subvenció de 50 mil euros de la Diputació de Barcelona.

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, va visitar dimecres els usuaris del menjador, que en general es mostren satisfets amb el canvi, que suposa una millora a nivell d'infraestructures. Les persones que ho requereixen segueixen gaudint d'un transport adaptat, i poden dinar cada dia un menú elaborat a la cuina de l'Hospital de Sant Antoni adaptat a les seves necessitats.

"Més que parlar de menjador social, ens agrada parlar d'àpats en companyia. El perfil majoritari d'usuari és el d'una persona gran, amb autonomia, que viu sola i que gaudeix d'un espai de relació". També hi ha altres perfils, però Vargas recorda que "els serveis socials tenen altres recursos per garantir l'alimentació a la població més vulnerable, com l'Economat o les beques menjador".
Visita menjador social petita
El menjador funciona cada migdia, tots els dies de l'any, amb un preu de 6,5 euros el menú de dilluns a divendres, i 7,5 euros el cap de setmana. Qui hi assisteix paga en funció de la seva capacitat econòmica, des del 100 per cent de les persones que busquen companyia, passant pel 10 per cent que hi aporta la majoria, o la gratuïtat per a algunes altres persones.
Tots ells són derivats al menjador social a través dels serveis Socials municipals. El menjador té capacitat per a 40 persones, i ara mateix hi ha una mitjana diària de 46 usuaris dividits en dos torns, que es podria ampliar. L'any 2016 van passar pel menjador social de Can Pahissa un total de 76 persones diferents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00