Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/08/2010

Més vigilància i informació durant l'estiu a Platja Llarga

La tanca de fusta, juntament amb les papereres de recollida selectiva, són els nous elements de Platja Llarga La tanca de fusta, juntament amb les papereres de recollida selectiva, són els nous elements de Platja Llarga

L'equip que treballa en l'espai protegit informa els usuaris i usuàries de les característiques especials d'aquesta part del litoral

L'espai protegit de Platja Llarga, a l'extrem sud del municipi de Vilanova i la Geltrú, compta aquest estiu amb un equip d'informadors del Consorci dels Colls i Miralpeix-Costa del Garraf. Suposen un reforç per a les tasques de vigilància i informació ambiental que habitualment desenvolupen les persones contractades per l'Ajuntament de la ciutat mitjançant plans de col·laboració i ocupació social.

"La presència dels informadors vigilants és una eina bàsica que està repercutint en la preservació de Platja Llarga", ha destacat la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez. Per això, la regidora afirma que "s'han sumat esforços amb el Consorci dels Colls", per tal d'intensificar la tasca en el període de més ús de les platges.

La funció de l'equip informador és fer saber als visitants el valor natural de l'indret i les mesures especials de protecció que hi cal prendre, com per exemple la prohibició de l'entrada de gossos durant tot l'any, ja que poden alterar la fauna i les condicions químiques de la sorra, fet que impacta negativament en la recuperació i la salut dels ecosistemes dunars. En aquest sentit, s'explica també que cal respectar la zona de dunes i reradunes, per no malmetre'n la vegetació.

D'altra banda, els vigilants recorden als usuaris de Platja Llarga que cal recollir la brossa generada i portar-la a un nucli de contenidors. A diferència de les platges urbanes del municipi, aquest espai protegit no compta amb molts punts per abocar la brossa. Únicament hi ha papereres en els dos extrems de la platja, que enguany són de recollida selectiva. Els informadors faciliten als banyistes bosses compostables.

Així mateix, a Platja Llarga no es compta ni amb servei de socorrisme, ni amb neteja amb maquinària, ni s'enretiren les aportacions marines que arriben a la costa, ja que serveixen d'aliment a l'avifauna. Aquestes diferències amb la resta de platges permeten que l'indret generi dinàmiques naturalitzades per afavorir el desenvolupament de la flora i la fauna, així com mantenir el valor paisatgístic d'aquest tram de costa.

A banda de l'equip de vigilància, les persones que visiten Platja Llarga compten com a punt de referència amb la caseta d'informació, a l'exterior de la qual aquest estiu s'ha renovat la tanca de protecció de l'indret. A l'interior de la caseta s'exposa Imatges de Platja Llarga, un recull de les fotografies aportades en el concurs realitzat durant l'hivern.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00