Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2012

Més de 30 alcaldies de l'Associació Catalana de Municipis es reuneixen a VNG

Neus Lloveras ha rebut a VNG el Comitè Executiu Neus Lloveras ha rebut a VNG el Comitè Executiu

L'entitat municipalista planteja la necessitat d'una nova llei Òmnibus que adeqüi la normativa del món local al moment actual

Vilanova i la Geltrú ha acollit aquesta tarda el Comitè Executiu de l'Associació Catalana de Municipis. La convocatòria ha reunit a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer una trentena d'alcaldes i alcaldesses d'arreu de Catalunya, entre els quals l'alcaldessa amfitriona, Neus Lloveras, el president de l'entitat, Miquel Buch, i el secretari general, Marc Pifarré.

El principal punt de la reunió ordinària d'avui era plantejar als municipis presents la necessitat d'una sisena llei Òmnibus per al món local, que simplifiqui els tràmits dels ajuntaments i alleugi la sobrecàrrega financera i les situacions de dèficit que pateixen els ajuntaments.

En aquest sentit, el president de l'entitat municipalista, Miquel Buch, ha dit que "no es posen en qüestió les cinc lleis aprovades pel Parlament, però cap adaptar-les als temps que estem vivint". Buch ha argumentat que "hi ha serveis assignats al món municipal que no poden ser atesos".

ACM_A banda d'aquesta qüestió, el Comitè Executiu de l'ACM ha aprovat un codi de bon govern per millorar la transparència. Per exemple, inclou un protocol un protocol de contractació inspirat en la llei de contractacions del sector públic, on es compliran els principis de publicitat, concurrència, transparència, confidencialitat, igualtat i equitat.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, com a membre del Comitè Executiu, ha exercit d'amfitriona en l'acte d'avui, al final del qual ha convidat els assistents a visitar un dels espais més emblemàtics del patrimoni vilanoví, com és la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00