Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2010

Art i Color per a persones invidents

    L'exposició s'inaugura dimecres a les sis de la tarda       L'exposició s'inaugura dimecres a les sis de la tarda

El Museu Balaguer acull l'exposició 'Mirós Imaginaris: sensacions tàctils', a partir de les obres creades per alumnes de l'IES Joaquim Mir

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer inaugura aquest dimecres, 16 de juny, l'exposició "Mirós Imaginaris: Sensacions tàctils". És tracta d'una mostra d'art per tocar, basada en el Sistema Constanz, a partir d'obres creades pels alumnes de primer d'ESO de l'Institut Joaquim Mir, de Vilanova i la Geltrú. 

L'objectiu de la mostra, que es podrà visitar fins el dia 23 de juny, és acostar l'art i el color a les persones invidents o amb problemes de visió. 

El Sistema Constanz, que permet acostar el llenguatge dels colors a persones invidents, s'està posant en pràctica amb èxit a diferents països. Aquesta és la primera vegada que es treballa aquest sistema en un centre d'ensenyament del nostre país. 

Les pintures i escultures, que es podran veure, estan inspirades en l'estil de l'artista Joan Miró i han estat realitzades dins la matèria d'Educació Visual i Plàstica. L'exposició és el resultat d'un seguit de tallers didàctics que tenen l'objectiu de sensibilitzar els alumnes de les escoles vers el coneixement de la discapacitat i promoure valors de solidaritat envers aquestes persones. 

Des de fa dos anys, el Museu Víctor Balaguer treballa en l'accessibilitat de la seva col·lecció per a persones invidents o amb dificultats visuals. En aquest sentit, compta amb un mòdul tàctil amb reproduccions de peces del museu i informació en braille i macrocaràcters, i ofereix visites comentades per invidents, amb reserva prèvia, en les que es permet tocar algunes peces de la col·lecció permanent. 

La inauguració de la mostra tindrà lloc el dimecres 16 de juny a les 18 h al Museu Víctor Balaguer. 

Descarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00