Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/09/2009

VNG prepara el primer festival de disseny gràfic de Catalunya

Roda de premsa de Blanc, a Neàpolis Roda de premsa de Blanc, a Neàpolis

Tindrà lloc coincidint amb la Fira de Novembre i s'hi trobaran 300 professionals de totes les disciplines vinculades amb les arts gràfiques i la comunicació visual

Vilanova i la Geltrú serà capital de la creació gràfica de Catalunya amb el festival Blanc, que se celebrarà els dies 13 i 14 de novembre. El certamen, que tindrà lloc a Neàpolis, pretén reunir més de 300 professionals i comptarà amb una quinzena de ponents destacats en l'àmbit del disseny gràfic, la publicitat, la tipografia i els motion graphics (gràfics en moviment). També s'hi realitzaran dos tallers especialitzats. La primera edició de Blanc es va presentar ahir dilluns a Neàpolis i ja té les entrades a la venda a http://blancfestival.com.

La celebració de Blanc coincideix amb les dates de la Fira de Novembre, "per tant aprofitarà de ple un moment de molta activitat econòmica i visitants a la ciutat", va fer notar ahir al matí el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro. Blanc serà el primer festival de disseny gràfic de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa desenvolupada íntegrament per dissenyadors gràfics i que es dirigeix precisament a professionals i estudiants relacionats amb el seu sector, des d'artistes visuals a publicistes, il·lustradors, fotògrafs, tipògrafs, directors artístics, etc. El nou certamen vol omplir el buit d'un esdeveniment a Catalunya dedicat exclusivament al disseny gràfic per a la comunicació visual. El seu objectiu és convocar-hi els professionals i alhora donar a conèixer el disseny gràfic que es fa al país. 

L'organisme municipal Neàpolis coorganitza el festival, que compta així mateix amb el suport del Campus Universitari de la Mediterrània i de diversos departaments de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El regidor Tomàs Álvaro ha remarcat la implicació de l'organisme municipal situat a la rambla de l'Exposició, ja que "les tecnologies de la informació i la comunicació tenen cada cop un paper més important en el món de les arts". En aquest sentit, a través de Neàpolis s'està treballant per anar incorporant cada cop més les TIC a l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de Vilanova i la Geltrú, com és el cas del curs de disseny de videojocs que s'acaba d'estrenar.

Diversos professionals del disseny i la comunicació visual participen a fer realitat la primera edició de Blanc. La idea inicial és de Raúl Ramos i David D'Eboli, dissenyadors instal·lats al Garraf que ja havien estat al capdavant de les edicions de l'Octubre del Disseny que es van portar a terme a Vilanova i la Geltrú del 2003 al 2005. D'altra banda, la creativitat i el grafisme del festival són aportació del dissenyador gràfic Dani Navarro, el nom ha estat ideat pel redactor creatiu Marc Torrel, i l'estudi Copyright ha realitzat els vídeos oficials. Per als organitzadors, Blanc és una evolució de l'Octubre del Disseny sumant-hi "un element que llavors no existia, que és Neàpolis", tal com afirmava Raúl Ramos. El nou festival és un projecte "més arriscat, més professional. Ho bolquem tot en un cap de setmana i així hi poden venir gent de tot Catalunya i de fora", va afegir el dissenyador.

David d'Eboli va assenyalar que Catalunya té el 38% de l'oferta laboral de disseny gràfic de tot l'Estat espanyol i que l'EMAID de Vilanova i la Geltrú és una pedrera de creadors que posteriorment amplien formació en altres centres. Els dos promotors de Blanc van recordar que hi ha moltes empreses catalanes de disseny gràfic molt reconegudes i premiades internacionalment, algunes de les quals seran presents al certamen vilanoví.

Assistir a Blanc els dies 13 i 14 de novembre permet obtenir crèdits de lliure elecció per als estudiants, un avantatge que no ofereixen altres esdeveniments d'aquest tipus. Així mateix, tal com han manifestat els organitzadors, els preus són molt assequibles i es permet assistir a una part o a totes les activitats. Les entrades ja són a la venda a la web del festival, http://blancfestival.com. Tot i que l'espai físic de Neàpolis és limitat i s'espera la participació d'unes 300 persones, el públic objectiu de Blanc es multiplica a través d'Internet, ja que s'hi podrà anar seguint tot el que es vagi succeint.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00