Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/02/2014

Els coloms, la neteja i l'atur, principals preocupacions dels veïns del barri de Sant Joan

Una seixantena de persones van voler ser presents a la trobada amb l'alcaldessa    Una seixantena de persones van voler ser presents a la trobada amb l'alcaldessa

L'equip de govern manté el compromís de tornar a tots els barris per fer el seguiment de les demandes del veïnat

Un dimecres més, Neus Lloveras, en aquest cas acompanyada per la regidora de Cultura Marijó Riba i el regidor d'Hisenda Miquel Àngel Gargallo, s'ha reunit amb el veïnat d'un barri de la ciutat per copsar les inquietuds del seu dia a dia.
El Centre Cívic de Sant Joan es va omplir amb més de 60 persones que van voler aprofitar per exposar a l'alcaldessa problemes que preocupen molta gent del barri, com és el cas de la presència de coloms. La majoria de públic assistent, especialment els qui viuen al carrer del Recreo, va estar d'acord en que la massiva presència d'aquests animals s'ha convertit en un problema, agreujat pel fet que alguns veïns alimenten els coloms i faciliten la seva proliferació, que provoca importants danys i brutícia als carrers, finestres, tendals, terrats i balcons.
Lloveras va explicar que fa temps que es treballa en aquest tema, i que "per aquest 2014 està prevista una campanya específica del Servei de Medi Ambient per controlar la comunitat de coloms, i a banda es tornarà a parlar amb les persones que els alimenten".

Bona part de les intervencions que es van fer van ser a títol personal, de veïns que aprofitaven la presència de l'alcaldessa per expressar la seva preocupació davant la manca de feina a la ciutat, exposant situacions personals de manca d'ajuts per alimentar la família o mantenir l'habitatge propi. En aquest sentit, l'alcaldessa va escoltar totes les intervencions i va concloure que "des d'aquest equip de govern intentem que totes les persones empadronades a Vilanova tinguin cobertes les necessitats bàsiques, prioritzant les persones que estan més necessitades, sense tenir en compte el seu origen".

La ubicació d'alguns contenidors, l'incivisme d'alguns veïns que deixen les bosses de brossa i altres deixalles al voltant dels contenidors, o la percepció de manca de neteja en alguns carrers van ser també alguns temes de la reunió.
Lloveras va recordar que "no s'ha fet reducció del servei de neteja de la ciutat, per tant s'haurà de revisar si efectivament s'està netejant menys i perquè".
L'estalvi en l'enllumenat públic, les voreres malmeses o els grafits van ser alguns dels altres temes que també han sorgit en les trobades amb veïns d'altres barris de la ciutat.
Lloveras va recordar als assistents que, un cop hagi visitat tots els barris de la ciutat es tornarà a reunir amb els veïns per fer un retorn dels diversos punts que s'hagin pogut millorar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00