Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2015

Membres del Govern responen les preguntes dels alumnes participants al PAE 'Coneix el nostre Ajuntament'

La sessió es va celebrar al Saló de Plens La sessió es va celebrar al Saló de Plens

Aquesta trobada és el darrer acte d'un programa que aprofundeix en la història de la institució i dóna a conèixer l'organització política i administrativa de l'ajuntament

Neus Lloveras, Ariadna Llorens, Glòria Garcia, Blanca Albà i Joan Giribet van contestar les preguntes que els van adreçar els 14 alumnes de 5è i 6è de Primària de diferents centres educatius de la ciutat que han participat aquest curs en el PAE (Programa d'Animació Educativa) "Coneix el nostre Ajuntament".

La trobada es va fer ahir al matí al Saló de Plens de l'Ajuntament.

Les preguntes dels alumnes anaven dirigides als responsables de les regidories pertinents. Alguns dels temes escollits van ser quant a posar bombetes de baix consum en els fanals per estalviar energia o instal·lar semàfors adaptats a la ciutat per a persones amb discapacitat visual. També les inquietuds dels joves anaven sobre temes com la construcció d'un skate park a Baix a Mar, o la creació de nous instituts donada la saturació actual d'alumnes en alguns dels centres.

El transport públic també era alguna de les demandes que feien els participants en la sessió: si se'n pot augmentar el seu ús, que sigui adaptat i més econòmic o gratuït, o si es pot fer arribar a zones on no hi ha arriba ara, com la part alta del barri de l'Aragai.

A nivell social, les demandes dels alumnes es van referir a la possibilitat de construir una residència per a la gent que no té diner o que viu al carrer. També van consultar per la possibilitat de crear llocs de treball públics per a persones amb discapacitat intel·lectual i ofertar cursos i activitats de lleure per a aquest col·lectiu.


El PAE "Coneix el nostre Ajuntament"

"Coneix el nostre Ajuntament" és un programa que pretén aprofundir en la història de la institució i donar a conèixer l'organització política i administrativa de l'ajuntament. Està adreçat a alumnes d'Educació Primària de 5è i 6è i s'estructura en dues sessions. La primera es realitza a l'aula i, a partir d'un taller en grups dirigit per tècnics i tècniques municipals, es dóna una visió als joves de com funciona i com s'organitza l'ajuntament.

La segona activitat es realitza al mateix edifici consistorial, on prèviament es fa una explicació de la història de la plaça de la Vila. Un cop a dins de l'ajuntament, veuran on es troba ubicada l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania) i quins són els serveis que s'hi presten. Visitaran la planta noble i coneixeran una mica millor els personatges vilanovins que hi ha retratats, el vitrall obra d'Enric Cristòfol Ricart, la sala de Comissions (ara Sala Roig Estradé), l'antic despatx de l'Alcaldia i el Saló de Plens. Un cop aquí, els nens i nenes esdevenen regidors i regidores per un dia i tracten, debaten i voten les propostes que han preparat en el taller a l'aula.

L'objectiu d'aquesta experiència és aprofundir en el funcionament democràtic de l'administració local, donar a conèixer l'organització política i administrativa de l'ajuntament, el funcionament del sistema democràtic i conèixer de manera pràctica com es prenen les decisions en un ajuntament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00