Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/11/2013

'Fanzines. Art fotocopiat: dels anys 80 fins ara' a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

  L'exposició es podrà veure del 6 al 30 de novembre   L'exposició es podrà veure del 6 al 30 de novembre

Coincidint amb l'exposició, el 22 de novembre es farà la xerrada 'Fanzines locals', amb Laia Calvet, Chema Peral i Pere Agramunt

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acull entre els dies 6 i 30 de novembre l'exposició 'Fanzines. Art fotocopiat: dels anys 80 fins ara', produïda per Miqui Puig i la biblioteca Josep Badia i Moret de l'Ametlla del Vallès.

Aquesta exposició pretén mostrar què són els fanzines, quins eren els mitjans d'expressió de la cultura catalana underground, mod i punk dels anys 80, l'evolució cap el fanzine objecte i la unió d'internet amb el món fanziner.

La mostra, que compta amb fanzines de la col·lecció particular del músic Miqui Puig, així com els seus textos amb els quals ens introdueix en el caòtic món de l'autoedició fanzinera, ha esdevingut itinerant i ara visita Vilanova i la Geltrú.

Art fotocopiat fa un recorregut gràfic sobre la història dels fanzines a Barcelona, des dels seus inicis 'memorabílics' amb flyers i enganxines, passant per butlletins informatius que es repartien a reunions mod i festes nocturnes, fins als més elaborats, amb cobertes de colors i pretensions estilístiques (alguns són veritables joies gràfiques). També es pot veure com funcionaven les comunicacions en èpoques pre-mòbil, amb cartes manuscrites, peticions de més números i altres, i com el món fanziner ha anat derivant cap a l'objecte artístic: el fanzine com a obra única, amb coses enganxades a les seves pàgines, retalls, collages, aquarel·les i dissenys marcians.

L'exposició es complementa amb la taula rodona que tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 18.30 h. i que porta per títol Fanzines locals, a càrrec de Laia Calvet, creadora del fanzine Malalletra, Chema Peral, creador i col·laborador de diversos fanzines, i Pere Agramunt, de l'associació cultural La Medussa i un dels autors de la desapareguda revista Encanal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00