Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2012

L'alcaldessa Neus Lloveras presenta el port de Vilanova i la Geltrú a empresaris de Lleida

 Moment de la jornada de promoció del port de Vilanova i la Geltrú a Lleida Moment de la jornada de promoció del port de Vilanova i la Geltrú a Lleida

La jornada s'ha dut a terme, al llarg d'aquest matí, a la seu de la delegació de Lleida de la Cambra de Comerç

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha obert aquest matí a Lleida, a la seu de la delegació de la Cambra de Comerç, la jornada "Port de Vilanova, porta al Mediterrani" davant més d'una vintena d'empresaris locals. En la seva intervenció, Neus Lloveras ha volgut destacat el fet que "Vilanova i la Geltrú és una ciutat poc coneguda però que te un gran potencial. Un d'aquests potencials és el port de la ciutat. Un port al que es pot accedir des de Lleida, sense pagar peatge, a través de l'autovia A2 i la nova carretera C15 en no més de 90 minuts." Neus Lloveras ha posat en antecedents a l'auditori explicant que, tot i que la tradició industrial de la ciutat segueix sent important, s'està fent un important esforç en la focalització de teixit empresarial centrat en el coneixement, les noves tecnologies i l'I+D. En aquest punt ha citat la UPC, el Centre Tecnològic, Neàpolis o empreses d'alt valor afegit que estan dotant Vilanova i la Geltrú de noves oportunitats.

L'alcaldessa també ha destacat valors de la ciutat com la restauració, el comerç, el patrimoni cultural i festiu, els museus, la bona comunicació i el sol industrial disponible. Neus Lloveras ha afirmat que "volem ser una administració facilitadora. Volem posar-ho fàcil a empresaris i emprenedors que vulguin venir a Vilanova i la Geltrú. Per això estem a punt d'obrir una Oficina d'Atenció Integral a l'Empresari, a més d'agilitzar tràmits, i oferir avantatges fiscals a la implantació d'activitat econòmica."

La Jornada "Port de Vilanova, Porta al Mediterrani" ha continuat amb Margarita Díez, responsable de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat, que ha donat una perspectiva general de les diferents activitats que es poden trobar al port de Vilanova i la Geltrú, i ha mostrat la futura ampliació de la dàrsena comercial. Tant Neus Lloveras com Margarita Díez han coincidit en convidar a venir als empresaris lleidetans a veure personalment les instal·lacions del port de Vilanova i la Geltrú

La segona part de la jornada s'ha centrat en qüestions més tècniques i especialitzades al voltant de l'activitat al port. David Ruiz, responsable d'Operacions de la Terminal Portuària de Vilanova i la Geltrú, ha explicat quines son les tasques i el tipus de mercaderies que hi circulen. Ruiz ha destacat que al llarg de 2010 van passar pel port gairebé 409.000 tones de mercaderies i que s'ha experimentat un increment molt notable en l'exportació. En la vessant de personal han parlat Sònia Escámez, gerent de la Societat d'Estiba dels Ports Catalans, i Juan Antonio Sánchez, director d'Adecco Puertos, que ha exposat la relació de la seva empresa amb el port de Vilanova i la Geltrú.

La jornada ha estat tancada per Ferran Miralles, Coordinador de la Secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; i pel regidor de Turisme de La Paeria, Felix Larrosa. el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de vilanova i la geltrú, Gerard Figueras, així com el president i el gerent de l'ADEG, Xavier Cardona i Isidre Also, també han volgut ser presents en el transcurs d'aquesta jornada.


Podeu descarregar més fotografies de la jornada clicant AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00