Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2010

'Sumes o restes?' és el lema de la campanya que convida a la ciutadania a tenir actituds de respecte per l'espai públic

 El regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz   El regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz

10 informadors mediambientals visitaran els establiments comercials per informar sobre els serveis gratuïts de recollida de deixalles

Fomentar les actituds cíviques de la ciutadania és l'objectiu de la campanya que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa aquesta setmana. 'Sumes o restes?' és el lema que convida a tothom a reflexionar sobre les accions a l'hora d'utilitzar els contenidors d'escombraries, reciclar les deixalles i mantenir els carrers nets entre d'altres.

El regidor de Serveis Viaris, Juan Luís Ruiz, ha volgut explicar que 'per molts mitjans que hi posem des de l'Ajuntament, la clau perquè la ciutat estigui neta o bruta és l'actitud individual de cada persona'. És per això que la campanya fomenta les actituds positives, que sumen, que col·laboren a fer que Vilanova i la Geltrú estigui més neta.

Ruiz també ha explicat que la campanya compta amb 10 informadors mediambientals que duen a terme tasques d'informació al carrer i als establiments. 'Visitaran els establiments comercials de forma individualitzada i informaran sobre el serveis gratuïts de recollida de cartrons i de deixalles voluminoses. Ja hi ha molts establiments que ho fan servir, però s'ha de generalitzar perquè no pot ser que es col·lapsin els contenidors per a l'ús domèstic'.

La posada en marxa de la nova concessió de la recollida d'escombraries i neteja viària el primer semestre de l'any ha suposat una optimització dels diners, ja que amb els mateixos recursos es dona més serveis a la ciutadania. En aquell moment es va fer una primera campanya de comunicació per tal de donar a conèixer els nous serveis, i ara s'ha iniciat la segona fase que té tres objectius; fomentar la recollida selectiva, afavorir la reducció dels residus i fer créixer les actituds cíviques en relació a l'espai públic.

La campanya 'Sumes o restes' anirà generant nous missatges i accions al llarg dels propers mesos, i preveu treballar amb els gremis i associacions d'hoteleria i comerç de la ciutat, les entitats veïnals i els centres educatius entre d'altres col·lectius.


Descarregat la FOTO
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00