Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/02/2009

S'encarrega un estudi per plantejar millores en el sistema d'integració tarifària

Estacions d'autobusos i del ferrocarril de VNG  Estacions d'autobusos i del ferrocarril de VNG

El regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, confia que en la nova planificació prevista per al 2012 es resolguin "les discriminacions" que pateix el Garraf en els salts tarifaris

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) impulsa un estudi comparatiu sobre els sistemes d'integració tarifària de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. L'objectiu és extreure'n els avantatges i inconvenients i detectar-ne possibles aspectes a millorar, per tal de tenir-los en compte en la futura unificació dels sistemes d'integració tarifària, prevista per la Generalitat de Catalunya per al 2012. L'AMTU, que treballa per la promoció del transport públic urbà en els municipis de la segona corona metropolitana de Barcelona, aportarà aquest any prop de 215.000 euros a Vilanova i la Geltrú per als seus plans de millora.

Per al regidor de Mobilitat i Adjunt a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, l'estudi sobre els sistemes d'integració tarifària és una bona notícia perquè "es posa de manifest la voluntat de l'AMTU, juntament amb la Generalitat, de reestudiar i reajustar la distribució de les zones, perquè s'intueix que actualment hi ha discriminacions". Segons el regidor de Mobilitat, els ciutadans del Garraf pateixen un greuge pel fet que la línia ferroviària que passa per la comarca està dins de diferents tarifes. A banda d'aquest cas, l'AMTU calcula que en el Sistema d'Integració Tarifària de la Regió Metropolitana de Barcelona hi ha una quinzena més de punts de discrepància. Tots ells es recolliran en l'estudi, que estarà acabat abans de l'agost d'enguany.

Vilanova i la Geltrú rebrà enguany per part de l'AMTU 214.918 euros, que es destinaran als plans de millora de la ciutat en l'àmbit del transport públic urbà. Aquesta aportació és una pròrroga del programa de finançament per al 2007-2008, en espera de la negociació amb la Generalitat i l'Autoritat del Transport Metropolità per a un nou conveni per als propers anys. 

D'altra banda, l'AMTU treballa en altres mesures, com la creació d'una eina online que permeti consultar com arribar amb transport públic en els centres universitaris de les ciutats del Sistema Tarifari Integrat de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest servei, anomenat "router universitari oline", pretén acostar la utilització del transport urbà a la població. El dissenyarà l'empresa SITEP i es preveu que estigui a punt abans de l'estiu.

Tots aquests punts es van tractar en la reunió del Comitè Executiu de l'AMTU celebrada divendres passat a Granollers. L'agrupació prepara per al 4 de març la 5ª Jornada AMTU, que tindrà lloc a Vic. Aquesta cita s'ha convertit en un referent en el debat del transport urbà, interurbà i la mobilitat en general, més enllà del que afecta la segona corona metropolitana.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00