Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/01/2008

El Campus Universitàri de la Mediterrània celebra els bons resultats un cop acabada l'onzena edició

 Senen Florensa, Joan Ignasi Elena i Antoni Giró   Senen Florensa, Joan Ignasi Elena i Antoni Giró

Enguany, 850 alumnes han participat en algunes de les 41 activitats proposades

El Campus Universitari de la Mediterrània ha arribat l'any 2007 a la seva onzena edició amb un balanç positiu de les activitats dutes a terme. 

Amb 850 alumnes, aquesta ha estat una de les edicions amb més participació. La xifra té valor doble si es té en compte que el 2007 no s'han dut a terme algunes de les propostes amb més participació en la història del Campus. Aquest augment en el nombre d'alumnes ha estat un dels aspectes destacats per l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena que, juntament amb el rector de la UPC, Antoni Giró i el director de l'Institut d'Estudis de la Mediterrània (IEMed), Senen Florensa, han fet repàs de l'edició 2007 del Campus Universitari. 

La valoració de les activitats s'ha fet coincidir amb la signatura del conveni de col·laboració entre les tres institucions que serveix per renovar el compromís amb el projecte formatiu. Un projecte que enguany també ha crescut en nombre de propostes. En total han estat 41, la xifra més alta de tota la història del CUM, el que suposa un creixement sostingut respecte la tendència que es va iniciar l'any 2003. A més, el percentatge d'activitats dutes a terme també ha pujat, constatant un dels objectius que es va marcar pel 2006. Un altre dels aspectes més positius d'aquest any ha estat la valoració que han fet els mateixos alumnes. Any rere any les valoracions que els i les participants fan dels seus aprenentatges són molt bones i enguany han estat fins i tot millors que l'any passat. Els temari i la docència han estat molt ben valorats per la majoria dels estudiants mentre que el material, l'organització i les instal·lacions són ben valorades pels alumnes, millorant els percentatges d'anys anteriors. 

També a destacar ha estat la posada en funcionament de la nova àrea d' "Economia i Empresa" la qual, segons els responsables del Campus, ha permès ampliar l'oferta formativa i el nombre de participants. Segons el director de l'IEMed, Senen Florensa, aquesta nova àrea permetrà captar nous alumnes, en uns camps fins ara no contemplats al Campus. D'aquesta manera s'ha consolidat una oferta temàtica àmplia que inclou des de les propostes de "Medi Ambient", passant per les de "Ciència i tecnologia" i "Societat de la Informació" fins a les activitats de "Societat, cultura i turisme". Aquest és, segons Florensa, el primer pas per adequar les propostes que s'ofereixen al Campus a la demanda real dels alumnes. 

Per últim, el rector de la UPC, Antoni Giró, ha elogiat la projecció i l'augment de les activitats al Campus. A més, ha afegit la seva intenció de donar suport a la possibilitat de que el Campus Universitari de la Mediterrània concentri les activitats de les universitats públiques catalanes, durant els mesos d'estiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00