Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2013

L'exposició 'Ronda de mort a Sinera. El món espriuà' d'Armand Cardona es trasllada a l'Auditori

Escenografia d'Armand Cardona per 'Ronda de mort a Sinera' l'any 1985  Escenografia d'Armand Cardona per 'Ronda de mort a Sinera' l'any 1985

La mostra incopora una tela de l'escenografia original de 1970, propietat de la Fundació Ricard Salvat

A partir del dissabte 30 de novembre l'auditori municipal Eduard Toldrà acollirà la mostra 'Ronda de mort a Sinera. El món espriuà d'Armand Cardona'. L'exposició es podrà visitar fins al 25 de gener de 2014 en horari d'obertura de l'equipament, una hora abans de l'inici de cada espectacle.

'Ronda de mort a Sinera. El món espriuà d'Armand Cardona' mostra la relació que va establir Armand Cardona Torrandell amb l'univers espriuà de Ronda de Mort a Sinera a través d'imatges de les escenografies, cartells i fotografies que va realitzar per les diferents representacions del muntatge teatral.

L'exposició acull un mural de quatre plafons de fusta que va fer l'artista l'any 1985 durant el XVIIè Festival Internacional de Teatre de Sitges en homenatge a Salvador Espriu i el cartell de la Biennal de Venècia (1970), propietat de la família Cardona. També es poden veure fotografies de les diferents representacions de la peça teatral que es va fer els anys 1965, 1970 i 1973, que provenen del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques.

Com a novetat, la mostra es complementa amb les teles sobre la Conversió i mort d'en Quim Federal, un fragment de l'obra de Ronda de Mort a Sinera que formen part de l'escenografia original que va crear Armand Cardona per a la representació teatral d'aquesta obra l'any 1970. Les teles són propietat de la Fundació Ricard Salvat que les ha cedit per aquesta mostra. 

Expo Cardona Espriu a l'Auditori 2 Escenografia de 'Ronda de mort a Sinera' de 1970

La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en col•laboració amb l'associació Armand Cardona Torrandell.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00