Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/05/2009

Vilanova i la Geltrú millora l'espai públic i actua als barris amb les inversions del Plan E

Visita d'obres del delegat del govern Joan Rangel, visitant les obres de la rambla de la Pau

El delegat del Govern, Joan Rangel, visita les obres del FEIL i diu que a Catalunya ja s'han superat les expectatives de creació d'ocupació

L'objectiu de crear ocupació amb les inversions del Plan E s'han acomplert amb escreix a Catalunya, segons ha dit a Vilanova i la Geltrú el delgat del Govern, Joan Rangel. El Delegat ha visitat a la capital del Garraf algunes d'aquestes obres i ha explicat que "quan encara no hem adjudicat la totalitat dels projectes, ja hem superat a Catalunya els 48.000 llocs de treball, quan les previsions eren de 41.000".

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha volgut destacar que les obres a la nostra ciutat van a bon ritme i que, malgrat les molèsties que comporten, "estem convençuts que la ciutadania entén que són necessàries per generar activitat econòmica i per millorar l'espai públic al conjunt dels barris de la ciutat".

El Delegat del Govern a Catalunya ha mantingut una reunió amb regidors i regidores del Govern local i després ha visitat les obres dels carrers del centre, de la rambla de la Pau i de la plaça de les Danses.

Joan Rangel ha explicat que el Plan E ha estat una mesura eficaç perquè s'ha basat en una aliança entre l'Estat i els Ajuntaments i que l'ajuda ha arribat a tots els municipis, per petits que fossin. El Delegat també ha volgut destacar el sistema de treball, basat en les tecnologies de la comunicació. Aquest sistema ha permès molta rapidesa i agilitat a l'hora de tramitar els projectes. L'alcalde de VNG ha volgut recolzar aquest afirmació destacant la celeritat amb que s'han fet les coses. "Aquest fet demostra que quan les administracions van a una són capaces de fer grans coses i, sobretot si ho fan amb la gent".

Sobre la reedició del FEIL l'any 2010, el Delegat del Govern ha explicat que hi ha una previsió de 5.000 milions d'euros a tot l'Estat i que els projectes hauran de centrar-se en l'atenció a les dependències, l'eficiència energètica i la millora tecnològica. Joan Rangel ha dit que "el 2009 els objectius van ser més generals: crear ocupació i millorar l'espai públic. El 2010 els objectius seran més estructurals, més estratègics, de país".

El Fons Estatal d'Inversió Local, FEIL, està suposant a Vilanova i la Geltrú durant aquest any una inversió d'11 milions d'euros en 27 projectes que es previst que ocupin 900 persones. Algunes de les accions més destacades són la reurbanització dels carrers del centre de la ciutat, la construcció del nou centre cívic del Molí de Vent, la remodelació de la plaça de la Rajanta, la vianalització de la rambla de la Pau, la construcció del nou centre cívic de la plaça de la Sardana i la remodelació de la plaça del parc del carrer de València, al Tacó.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00