Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/05/2013

Neàpolis i l'EPSEVG col·laboren en la direcció de dos projectes final de carerrera d'alumnes d'enginyeria estrangers

    l'11 de juny es farà l'exposició dels projectes final de carrera a l'auditori de Neàpolis  l'11 de juny es farà l'exposició dels projectes final de carrera a l'auditori de Neàpolis

El projecte Node Urbà contempla el disseny d'un prototip en base al concepte d'smart city

L'Entitat Pública Empresarial Neàpolis col•·abora amb l'Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) en la realització del projecte anomenat Node Urbà. Mitjançant aquesta iniciativa nou estudiants d'enginyeria de diversos països com Alemanya, Brasil, Dinamarca, Espanya, França, Mèxic, Noruega, Polònia i Suècia, realitzen els seus projectes de final de carrera sota la direcció de Neàpolis i l'EPSEVG.

El projecte Node Urbà, inclòs dins el concepte d'smart city (ciutat intel·ligent) que treballa l'EPEL Neàpolis, es va iniciar a principis de febrer i finalitzarà l'11 de juny amb l'exposició pública a l'auditori de Neàpolis de l'objecte dissenyat. Es tracta d'un prototip que ha de complir un seguit de requisits de tipus electrònic com per exemple que sigui capaç de produir energia solar o eòlica; que realitzi control del trànsit; que disposi de càmeres; de sensors d'estalvi lumínic; que eviti la contaminació sonora o que detecti la presència de les persones a l'hora de posar-se en marxa, entre d'altres. Els nou estudiants han format dos grups de treball, un que s'encarrega del disseny estètic i funcional i l'altre que s'encarrega de la part electrònica i de components.

La regidora de Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens ha destacat el fet que "és molt interessant que des de VNG es pugui fer aquest recolzament a projectes educatius d'àmbit europeu", en referència a l'IPS (International Design Project Semester) i l'EPS (European Project Semester). Segons la regidora Llorens ambdós projectes educatius "ens aporten un avantatge competitiu com a ciutat".

Ambdós grups de treball es troben setmanalment a Neàpolis per anar avançant en el disseny funcional i electrònic del dispositiu, que en cas de trobar finançament extern podria fer-se realitat a mig termini.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00