Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2012

S'inicia una campanya d'informació i control de la venda de pa

Josep Ballart, Gerard Figueras i Eugènia Ribalta Josep Ballart, Gerard Figueras i Eugènia Ribalta

La iniciativa es fa a petició del Gremi de Flequers i es destina a establiments que no siguin forns o pastisseries

La Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des de l'àmbit de Comerç i Consum i a petició del Gremi de Flequers, iniciarà la propera setmana una campanya de control i venda de pa als establiments que no siguin forns o pastisseries.

Per al regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, "la campanya s'impulsa després de conèixer la problemàtica, de la mà del Gremi de Flequers, que es deriva en la venda de pa i derivats. Aquesta iniciativa vol regular la venda de pa fora dels establiments tradicionals. L'objectiu és evitar la competència deslleial cap al sector i donar garanties als consumidors."

Durant la campanya, que durarà tres mesos, es visitaran, aproximadament, 140 establiment amb l'objectiu d'informar sobre els drets dels consumidors en relació a la venda de pa.

Per a Josep Ballart, del Gremi de Flequers, "aquesta iniciativa ens ha d'ajudar a dinamitzar la nostra activitat i a dignificar-la."

En les visites es comprovaran les condicions d'exposició, manipulació i distribució de qualsevol producte objecte de la normativa vigent quant a comercialització i venda de pa.

També es farà la verificació de la publicitat i informació que ofereix cada un dels establiments referents als drets dels consumidors.

Així mateix, la campanya servirà per comprovar, en aquells establiments d'autoservei que també es dediquen a la venda de pa, si s'adapten i compleixen les condicions d 'envasat, etiquetatge, presentació i publicitat. En aquest últim punt, cal especificar que l'envàs que conté aquest producte ha d'estar tancat, de manera que no es pugui modificar el seu contingut, ni tampoc es pugui obrir i tancar de manera innecessària.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00