Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2011

El Bizbarcelona Saló de l'Emprenedor analitza el projecte 'Cultura emprenedora a l'educació primària'

Alumnes de l'Escola Ginesta durant la visita al Saló  Alumnes de l'Escola Ginesta durant la visita al Saló

Salvador Baig, gerent de l'IMET, va ser l'encarregat d'explicar l'experiència del projecte que es desenvolupa a cinc escoles de la ciutat

El projecte municipal 'Cultura emprenedora a l'educació primària' va ser objecte d'anàlisi, ahir, al BizBarcelona Saló de l'Emprenedor. Durant la jornada d'ahir es van presentar diferents experiències de polítiques públiques que, des de l'àmbit local, fomenten la cultura emprenedora a l'escola, reflexionant sobre l'encaix dels valors emprenedors en la formació de la ciutadania i debaten sobre el paper dels centres educatius en la creació d'una cultura emprenedora.

Salvador Baig, gerent de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), va ser l'encarregat d'explicar l'experiència del projecte que es desenvolupa a les escoles Arjau, Ginesta, Llebetx , Pasífae i Sant Jordi. Aquest programa es realitzen al llarg del curs amb l'objectiu de desenvolupar les capacitats i habilitats personals i professionals de foment de l'emprenedoria. Per aconseguir-ho, es treballa a través de les matèries curriculars amb suport didàctic i pedagògic dels professionals de l'IMET i dels agents econòmics i empresarials del territori.

A banda del projecte vilanoví, també es van analitzar d'altres com el de Valnalón (Astúries) i Sant Adrià del Besós.

La jornada es va complementar amb la visita guiada al saló d'uns 45 alumnes de les escoles vilanovines participants al projecte. A més a més, aquests van gaudir d'allò més participant en diverses activitats lúdiques, com formar part d'un futbolí humà o jugar a tennis taula en una superfície circular, per continuar identificant-se amb determinats valors de l'emprenedoria com són la creativitat, la responsabilitat, l'assumpció del risc, la comunicació, l'organització i la cooperació, entre d'altres.

El Bizbarcelona és el punt de trobada de l'emprenedoria, el creixement empresarial, la innovació i la internacionalització, aplegant diferents iniciatives i accions de suport a la creació i el creixement d'empreses. El Saló compta amb la participació d'empreses patrocinadores, associacions professionals, centres d'innovació, universitats, entitats d'àmbit financer, d'economia social, xarxes d'emprenedors, cambres i consolats d'àmbits internacionals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00