Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/06/2013

Finalitza l'Apropa't, el taller de llengua i entorn al barri de Mar

Els participants al curs Apropa't   Els participants al curs Apropa't

Una quinzena de persones han participat en aquesta iniciativa que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de Pescadors

El barri de Mar ha estat l'escenari, un any més, de taller de llengua i entorn Apropa't. Una quinzena de persones han participat en aquesta iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de VNG i la Confraria de Pescadors, que té com a objectiu donar formació a totes aquelles persones vinculades al món pescador i al veïnat del barri d'origen estranger que, tot i residir i treballar a la ciutat, tenen dificultats per entendre i/o parlar el català.

Les classes han tingut lloc, un dia a la setmana i amb una durada de tres hores, a la Casa del Mar. Gràcies a aquesta formació s'ha aconseguit millorar el nivell de comprensió i expressió oral i escrita en català de tots els participants, el que afavorirà la seva autonomia personal i la relació amb la comunitat. 

Participants Apropa't Els participants al curs

Aquest projecte s'ha anat enriquint i ajustant-se a les necessitats dels participants. En aquest sentit, diversos professionals dels àmbits de la salut, l'habitatge, el treball i l'assessorament legal, han visitat el taller per tal d'ajudar a trobar resposta a les inquietuds dels participants.

Al llarg del curs s'han treballat expressions bàsiques i vocabulari per al desenvolupament quotidià, xerrades especialitzades i activitats complementàries per ampliar el coneixement de l'entorn i fer créixer la xarxa de relacions de l'alumnat. El fet d'afavorir l'accés i l'ús del català com a llengua de cohesió dóna pas a una millor comunicació i és un element imprescindible per a fer possible l'intercanvi i el sentit de pertinença al territori.

L'acte de cloenda va comptar amb la presència de Miquel Àngel Gargallo, regidor d'Hisenda i Recursos Humans de l'Ajuntament de VNG, i Miquel Illa, Patró Major de la Confraria de Pescadors, que van ser els encarregats de lliurar els diplomes als participants. A més a més, un cop finalitzat l'acte, els assistents van poder gaudir d'un petit refrigeri amb membres de l'associació Gent Gran de la Mar que van voler acompanyar-los en aquesta celebració.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00