Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/09/2008

Èxit de públic a les visites nocturnes del Museu Víctor Balaguer

Les activitats nocturnes han estat tot un èxit de públic Les activitats nocturnes han estat tot un èxit de públic

Una de les activitats més sol·licitades d'aquest estiu ha estat la visita a la nova Sala Prado

Les visites nocturnes que, durant aquest estiu, ha programat el Museu Víctor Balaguer han estat una de les activitats més sol·licitades per part del públic. Concretament la demanda s'ha centrat en la Visita a la nova Sala Prado, inaugurada el mes de juny.

Aquesta activitat consistia en una visita comentada a la sala que finalitzava amb un petit concert de música barroca i una copa de cava als jardins del museu. L'expectació que ha suposat la creació d'aquesta nova sala permanent, així com el ressò mediàtic de la seva inauguració, ha permès que l'activitat hagi obtingut una gran resposta per part del públic.

D'altra banda, l'activitat Nits de música i art també ha tingut una gran demanda de públic. Aquesta visita, que permet al visitant accedir a la cúpula del Museu i gaudir d'un concert de jazz al jardí, es realitza des de fa tres anys. La varietat dels grups musicals, amb els corresponents repertoris, ha possibilitat una bona resposta per part del públic, que han rere any ha mostrat un gran interès per assistir-hi.

Pel que fa al taller infantil d'estiu, enguany s'ha centrat en la col·lecció japonesa. En aquesta activitat els nens i nenes han pogut conèixer llegendes japoneses, fer un samurai amb origami (papiroflexia), així com participar a la festa del tanabata. Es tracta d'una festa que es celebra al Japó el 7 de juliol, durant la qual la gent escriu els seus desitjos en papers de colors i els penja en un arbre de bambú; tal i com van poder fer al Museu.

Els espais de la Casa del Marquès de Castrofuerte, on va tenir lloc una part del taller, seran a partir d'ara el lloc fix per realitzar els tallers infantils i les activitats escolars. Curiosament s'observa que ha augmentat la xifra de nens i nenes que hi han participat a títol individual, en comptes de com a grup del Casal.

També ha tingut una gran afluència de visitant entre el públic local l'exposició de Damià Torrents. Tot i que les visites comentades a càrrec dels comissaris han rebut molt bona resposta, l'exposició ha estat vista, preferentment, a títol individual.

A nivell de xifres, enguany han estat al voltant de 1800 les persones que han visitat el Museu Víctor Balaguer, durant els mesos de juliol i agost. Una xifra molt semblant a la d'anys anteriors, el que demostra que es manté el nivell l'acceptació, per part del públic, en relació les activitats que s'organitzen des del museu durant l'època estival.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00