Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2008

El Museu Balaguer acollirà una exposició de gravats de Goya

 El conveni s'ha signat aquest matí a l'Ajuntament de VNG El conveni s'ha signat aquest matí a l'Ajuntament de VNG

'Caprichos y desastres' és una exposició produïda per la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo), que a l'octubre arriba a Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Organisme Autònom del Patrimoni Víctor Balaguer, i la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) ha signat aquest matí un conveni de col·laboració pel qual el museu Victor Balaguer, acollirà l'exposició Goya Gravats: Caprichos y desastres.

La mostra, produïda per la CAM, recull la col·lecció dels gravats de Goya de les sèries Los Caprichos i Los Desastres de la Guerra, realitzats entre els anys 1810 i 1814, i que són testimoni de les atrocitats que es van cometre, per part de francesos i espanyols, durant la invasió de les tropes napoleòniques a Espanya l'any 1808.

La Regidora de Cultura, Isabel Pla, ha explicat que 'l'exposició, integrada per 160 gravats, es podrà vincular a la recent estrenada Sala Prado, en la què es pot veure obra d'aquest il·lustre pintor'.

Per la seva banda, la directora del museu vilanoví, Mireia Rosich, ha explicat que 'a diferència dels retrats de Carles IV i Maria Lluïsa de Parma, que hi ha exposats a la Sala Prado del Museu Víctor Balaguer, els gravats de Goya que integren aquesta exposició estan marcats per un estil més lliure i enèrgic, que més tard va servir de model per a d'altres artistes', i ha afegit que 'es tracta de la primera col·lecció de gravats amb la que Goya s'avança estèticament al seu temps'.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha expressat la seva satisfacció 'pel fet que Vilanova i la Geltrú aculli una col·lecció de gravats de Goya, justament en un moment en el que encara es parla de la recent inaugurada Sala Prado, ón justament s'exposa obra d'aquest pintor'.

David Martinez, director de la zona Barcelona Sud de la CAM, ha manifestat la voluntat de que aquesta exposició sigui el principi d'una àmplia i extensa col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a qui han agraït la seva implicació.

L'exposició Goya Gravats: Caprichos y desastres es podrà visitar a la Sala d'exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer, del 2 d'octubre a l'11 de gener de 2009.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00