Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2007

VNG acull demà la trobada de grups i sonadors de Sac de Gemecs

Trobada de grups i sonadors de sac de gemecs     Trobada de grups i sonadors de sac de gemecs

La segona edició del Firasac comptarà amb una vuitantena de participants

Demà dissabte se celebra, a la plaça de les Cols, el "Firasac 2007. Trobada de grups i sonadors de sac de gemecs", en la que hi participaran una vuitantena de músics. Emmarcada dins la programació anual del FIMPT, aquesta segona edició comptarà amb exposicions, una fira de luthiers (constructors d'instruments), i actuacions musicals, com la de reconegut gaiter gallec Óscar Ibáñez. 

La plaça de les Cols acollirà la Fira de luthiers de les 11 a les 14 hores a la plaça de les Cols. Una activitat que té per objectiu facilitar l'intercanvi entre músics i luthiers de l'àmbit geogràfic amb tradició en el sac de gemecs, Catalunya i Mallorca i també amb d'altres països com Bulgària on també hi ha presència d'aquest instrument. Al Foment Vilanoví se celebrarà un dinar de germanor que acabarà amb diversos cafès-concerts, a càrrec dels assistents. A partir de les 18 hores, a la plaça de les Cols hi haurà l'actuació d'Óscar Ibáñez, mentre que a les 20 hores tindrà lloc a la taberna Cal Pu-Put, Rondes de Sonar i Beure. 

A banda d'aquesta trobada, del 2 al 7 de maig es pot visitar a l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat una exposició complementària sobre instruments tradicionals d'arreu del món relacionats amb el sac de gemecs i el flaviol.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00