Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2017

Març als museus de la ciutat

Vilanova i la Geltrú és una ciutat de museus      Vilanova i la Geltrú és una ciutat de museus

Visites comentades gratuïtes el primer diumenge de mes, xerrades i activitats especials amb motiu del Dia de les Dones, farceixen el mes d'activitats als museus

El Museu Víctor Balaguer comença el mes amb la visita gratuïta i comentada del primer diumenge de mes. Serà aquest diumenge 5 de març a les 12 h, amb places limitades.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, es farà la visita temàtica comentada "Dones artistes del Museu Balaguer". En les col·leccions d'origen del Museu Balaguer pràcticament no hi ha pintores. Entre els centenars d'obres donades per artistes en vida del fundador només dues són de dones: Visitació Ubach, deixeble de Francesc Miralles, i Antònia Ferreras. Mostrarem les seves obres i repassarem els noms femenins en el món de l'art del XIX a partir del seu context. Es farà en dues sessions: dijous 9 de març a les 19.30 h, i dissabte 11 de març a les 17.30 h. El preu és gratuït, però cal fer reserva prèvia.

Diumenge 19 de març a les 11.30 h hi haurà una visita infantil al Museu Balaguer. Dinamitzada i adaptada per a que els més petits coneguin el museu i la història d'algunes de les peces de la col·lecció, acompanyats d'un adult. Costa 3,05 euros els adults, i és gratuït per als infants. Cal reservar.

Diumenge 26 de març a les 12 h es farà "L'art del Segle d'Or. El dipòsit del Museu del Prado", una visita comentada a la col·lecció d'obres dipositades al Museu del Prado que es troben a la institució vilanovina, on es troba un important conjunt de pintura barroca del Segle d'Or espanyola i flamenca. Entre aquestes obres destaquen peces d'artistes com El Greco, Goya, Rubens o Murillo. El preu és de 3,05 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, també ofereix el primer diumenge de mes una visita comentada gratuïta a les 12h, per ala qual cal fer reserva prèvia, ja que les places són limitades.

Diumenge 12 de març a les 11 h es fa una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada, dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida quotidiana al segle XIX. El preu és de 4,10 euros adult, i infants gratuït. Cal reservar.

Diumenge 19 de març a les 11 h es farà " Oci i formes de diversió en temps dels Papiol", una visita al voltant de les formes lúdiques i de divertiment de la societat del 1800, tant les característiques de les classes privilegiades com les pròpies de les famílies més humils. Costa 5,10 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a l'Espai Far, aquest diumenge 5 ofereix una visita guiada gratuïta, la del primer diumenge de mes, a les 12h. Una activitat que es va iniciar el passat mes de febrer i que va tenir molt bona acollida, amb prop d'una cinquantena de participants.

La novetat de l'Espai Far per a aquest mes de març és un seguit de xerrades sota el títol "Converses a la Farola", que tractaran sobre algunes de les peces que formen part de la col·lecció.
La primera d'aquestes xerrades tindrà lloc divendres 31 de març a les 18.30 h i se centrarà en el peix espasa del Museu Roig Toqués, que des de fa uns dies forma part de l'exposició permanent del Museu. La conversa anirà a càrrec de Sandra Val, restauradora d'aquesta peça, així com alguns dels pescadors que van participar en la seva captura.

D'altra banda, continua l'oferta d'activitats per als més petits amb el taller infantil "La Carpa Juanita i altres peixos", que es farà diumenge 26 de març a les 12 h. Un taller per a descobrir la fantàstica història de la Juanita, un peix que bevia en porró i menjava d'una cullereta i en el que els infants podran crear el seu propi peix amb material de rebuig. Adreçat a nens i nenes de 5 a 9 anys. El preu és de 2 euros per infant i cal inscripció prèvia al mail espaifar@vilanova.cat o al telèfon de l'Espai Far: 600 509 223.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00