Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2009

L'alcalde de VNG i la consellera de Treball repassen les accions conjuntes de foment de l'ocupació

La reunió al Consell Comarcal, aquest matí La reunió al Consell Comarcal, aquest matí

S'ha celebrat una reunió al Consell Comarcal del Garraf, en què Mar Serna ha presentat les dades del Departament

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, s'ha reunit aquest matí amb la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, i el president del Consell Comarcal del Garraf, Josep Antoni Blanco. En la trobada s'han recollit les actuacions desenvolupades a Vilanova i la Geltrú amb el suport del Departament de Treball, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), per generar llocs de treball a la comarca i millorar la possibilitat d'ocupació de les persones que es troben en atur o en risc d'exclusió social.

Segons les dades, entre els anys 2008 i 2009 el Departament de Treball ha impulsat o finançat 351 accions de promoció de l'ocupació a la comarca del Garraf, que han comportat la contractació directa de 290 persones i han beneficiat 3.785 persones, que han rebut formació ocupacional o bé han participat en procés d'acompanyament en la recerca de feina o de millora de la seva ocupabilitat.

En totes aquestes actuacions, concretades majoritàriament a través d'entitats locals com els ajuntaments de la comarca o el Consell Comarcal, han suposat una inversió per part del SOC de 10.710.192.48 euros. Les accions desenvolupades s'estructuren en sis grans tipus de programes: de desenvolupament local, projectes innovadors, de qualificació professional, programes mixtos de formació i treball, plans d'ocupació i programes d'orientació professional.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquestes accions s'han vist concretades, per exemple, en la contractació d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament local especialitzats en la promoció empresarial i de noves tecnologies, així com en els programes d'aprenentatge d'oficis desenvolupats des del CFO La Paperera. Així mateix, l'Ajuntament de la ciutat ha desenvolupat plans d'ocupació amb la contractació de persones per la millora i manteniment de la ciutat, campanyes de control del mosquit tigre, campanyes informatives ambiental a la Platja Llarga i agents d'igualtat, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00